COVID-19: lees hier de laatste info m.b.t. contact en samenwerken met Rotterdam Partners.

Clean Tech

Rotterdam: proeftuin voor transitie naar de nieuwe economie Related pages

CleanTech is een van de belangrijke economische sectoren voor de regio Rotterdam. Grote en kleinere bedrijven, onderzoeks- en kennisinstellingen en overheden werken structureel samen in de CleanTech Delta en het Rotterdam Climate Initiative, met als doel te komen tot innovatieve, duurzame en schone oplossingen voor wereldwijde problemen. Rotterdam is de levende proeftuin voor de transitie naar de nieuwe, duurzame economie.

Door de stad en regio, en de sectoren in en rond het haven-industriële complex als proeftuin te benutten, kunnen nieuwe technologieën in Rotterdam worden getest, opgeschaald en naar de markt worden gebracht. Zo zijn o.a. in de cross-over tussen sectoren als life sciences & health en food belangrijke kansen voor clean technologies. 

Rotterdam maakt deel uit van CleanTech Delta en het Rotterdam Climate Initiative. In de regio Rotterdam bevinden zich twee CleanTech incubators: Dynamo Rotterdam en Yes!Delft, die tezamen meer dan 35 CleanTech bedrijven hebben geholpen.  

Wat doen wij voor u?

Overweegt u een bedrijf op te zetten of uit te breiden in Rotterdam? In Rotterdam vindt u de juiste kennis, ervaring en expertise om er een succes van te maken. Rotterdam Partners International Trade & Investment ondersteunt en ontzorgt u. Benieuwd naar onze services? Bekijk het overzicht.

Foto bovenaan: 500Watt

Mijn favoriete venues (0)