Onze diensten

Rotterdam Partners Convention Bureau informeert organisatoren van congressen en zakelijke evenementen onafhankelijk, professioneel en kosteloos over de mogelijkheden in Rotterdam. Graag denken wij mee over locatiekeuze, sociale programma’s en communicatiemogelijkheden om uw congres, beurs, vergadering of bedrijfsuitje tot een succes te maken. Wij werken samen met meer dan 170 partners in de stad, actief op de zakelijke en/of toeristische bezoekersmarkt.

Advies & bemiddeling

Voor ieder budget en voor elke sfeer is er een passend verblijf in Rotterdam. Rotterdam Partners Convention Bureau adviseert u bij het kiezen van een zakelijke locatie en accommodatie in Rotterdam of de regio. Voor de daadwerkelijke uitvoering van uw congres brengen wij u graag in contact met Professionele Congres Organisatoren (PCO’s), Destination Management Companies (DMC’s) en toeleveranciers. U kunt ook zelf op zoek via de Venue & Service Finder .

Wij ondersteunen u ook bij het produceren, (mede)financieren en presenteren van bidboeken en/of presentaties. Wij zijn op de hoogte van subsidieregelingen en stimuleringsmaatregelen en geven u graag advies over de subsidiemogelijkheden, zoals het Stimuleringsfonds Internationale Associatiecongressen. Daarnaast behoren een welkomstreceptie op het stadhuis en eventuele aanwezigheid van wethouders en/of burgemeester ook tot de mogelijkheden.

Bezoekers moeten ook naast hun bezoek aan uw beurs of congres een fijne tijd hebben in Rotterdam. Rotterdam Partners Convention Bureau levert graag een bijdrage aan het sociale programma rond uw beurs of congres. U kunt hiervoor gebruikmaken van de Congress Kit.

Site inspectie & Inspiratiedagen

Rotterdam Partners Convention Bureau verzorgt site inspecties voor het lokale organisatiecomité of de internationale board bij onder andere hotels, congreslocaties en restaurants. Tijdens een Inspiratiedag maakt u op verrassende wijze kennis met het zakelijke aanbod in Rotterdam.

Gratis beeldmateriaal en teksten

Op de Rotterdam Branding Toolkit kunt u gratis foto's, teksten, video, facts & figures over Rotterdam downloaden, ter promotie van Rotterdam.

Met een beurswand met beelden van Rotterdam geeft u uw beurs of congres een Rotterdams tintje. U kunt deze wand reserveren bij Rotterdam Partners Convention Bureau.

Deelnemers aan een congres of beurs kunnen gebruikmaken van onze stadsinformatie voor een leuke tijd in onze stad.

Via onze online bestelmodule kunt u het gehele jaar folders en brochures bestellen.

Masterclass Rotterdam: een succesvol congres

Voor iedereen die in het dagelijks leven geen congresorganisator is en lid is van een nationale of internationale vereniging, organiseert Rotterdam Partners Convention Bureau Masterclass Rotterdam. Dit congres vond plaats op 13 februari 2018. Lees er meer over op deze pagina: Masterclass: een succesvol congres 2018.