Agro-Food

Rotterdam: Europese en wereldhub in agro-food sector

Nederland is met circa 85 miljard euro ’s werelds grootste exporteur van agro-food producten na de VS. Rotterdam speelt hierbij een centrale rol. Mede vanwege de strategische ligging aan de Maas, de haven, de logistieke kennis en gespecialiseerde dienstverlening, heeft Rotterdam een internationale spilpositie in de agro-food sector.

Europese en wereldhub

De volledige agro-food keten is in de Rotterdam regio vertegenwoordigd. Dagelijks worden grote hoeveelheden verse, gekoelde en bevroren producten (rijst, fruit, groenten, oliën, granen, koren, zaden, sappen) via Rotterdam gedistribueerd naar bestemmingen in Europa en de rest van de wereld.  

De gemeente investeert structureel in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, infrastructuur en locaties die essentieel zijn voor de rol van Rotterdam als hub in de Europese en globale agro-food sector. 

Commodity Traders

In de Rotterdam regio bevindt zich een zeer hoge concentratie grote en kleinere voedselproducenten, voedselverwerkers en gespecialiseerde handels- en logistieke bedrijven. Alle belangrijke commodity traders zijn hier gevestigd, inclusief de ‘Big Four’: ADM, Bunge, Cargill en Louis Dreyfus.

Innovatie

In Rotterdam liggen de oude en nieuwe economie op een natuurlijke wijze in elkaars verlengde. Hier ontstaan op organische wijze cross-overs. De stad biedt ongekende ruimte voor innovatie en ondernemerschap. Innovatie in de agro-food sector start met bedrijven als Koppert Cress, RijkZwaan, Certhon en Unilever. Allemaal bedrijven die veel investeren in R&D. Dit, in combinatie met de aanwezigheid van top universiteiten, is een belangrijke aanjager voor de ontwikkeling van een heus agro-food kennis ecosysteem in Rotterdam.

Wat doen wij voor u?

Overweegt u een bedrijf op te zetten of uit te breiden in Rotterdam? In Rotterdam vindt u de juiste kennis, ervaring en expertise om er een succes van te maken. Rotterdam Partners International Trade & Investment ondersteunt en ontzorgt u. Benieuwd naar onze services? Bekijk het overzicht.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de agro-food sector in Rotterdam of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op.

International Trade & Investment

René Hanssens Business Manager Agro-food +31 (0) 790 01 40
foreigninvestment@rotterdampartners.nl

Convention Bureau

Catherine Kalamidas Accountmanager congressen +31 (0) 790 01 40
conventions@rotterdampartners.nl
Lees alle nieuwsberichten

Foto bovenaan: Ossip van Duivenbode

Mijn favoriete venues (0)