Maatregelen coronavirus: Het contact en samenwerken met Rotterdam Partners is de komende tijd anders. Lees meer informatie

Brexit

International Trade & Investment Related pages

Informatie over Brexit en de daaruit voortvloeiende onzekerheid is verspreid en gefragmenteerd. Hierdoor kan het soms overweldigend aanvoelen: u ziet door de bomen het bos niet meer. Rotterdam Partners wijst u de weg door de onzekerheid door alle relevante onderzoeken en bronnen, met daarbij wel de aantekening dat Brexit intrinsiek onzeker is.

Wat kunt u nu doen?

Wilt u weten wat u nu kunt doen om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de Brexit? Bekijk dan de pagina over de gevolgen van Brexit voor uw bedrijf. Daar vindt u alle informatie en relevante bronnen die u helpen bij de voorbereiding op de Brexit.

Slepende onzekerheid en naderende deadline dwingen tot actie

Met het niet accepteren van het terugtrekkingsakkoord in het Britse parlement op 15 januari, verkeren ondernemers in Nederland, de rest van de EU en het Verenigd Koninkrijk, in grote onzekerheid. Er ligt op dit moment geen akkoord, dus met de situatie zoals die nu is, is er maar één ding duidelijk: een vertrek zonder afspraken van het VK uit de EU na 29 maart 2019 is nu dichterbij dan ooit. Het terugtrekkingsakkoord voorzag in een transitieperiode van 30 maart 2019 tot en met 31 december 2020, maar met het afstemmen van het akkoord in het Britse parlement is dit nu van de baan. De tijd van anticiperen is nu voorbij, bedrijven moeten nu handelen om Brexit het hoofd te bieden.

Brexit gaat niet alleen over handel. Ook VK-burgers in de EU en EU-burgers in het VK krijgen te maken met de gevolgen, en daarmee uw bedrijf ook als zij Britse burgers in dienst heeft in de EU of als uw bedrijf Europese burgers in het VK dienst heeft. Op 7 januari bood de Nederlandse regering Britse burgers in Nederland duidelijkheid over hun situatie na 29 maart, ook bij een no deal. Britten mogen nog 15 maanden in Nederland blijven wonen, werken en studeren. De IND biedt adequate informatievoorziening voor Britten op hun Brexit-pagina.

Hoe wij u helpen

Ons Brexit-portaal biedt u alle relevante links naar de hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor bedrijven, belicht de rol van de stad en de haven Rotterdam in verband met Brexit, de relevante onderzoeken naar de gevolgen van Brexit op de Nederlandse economie. Ook vindt onder aan de pagina hoe u contact kunt opnemen met onze International Trade & Investment afdeling, die u graag helpt met al uw Brexit-vragen.

Mijn favoriete venues (0)