IBM Global Trends Report 2017: Amsterdam/Rotterdam 2e aantrekkelijkste regio ter wereld voor buitenlandse investeringen

29 Aug

Amsterdam/Rotterdam is de 2e meest aantrekkelijke stedelijke regio ter wereld voor buitenlandse investeringen, gemeten naar het aantal projecten uit buitenlandse investeringen. Dit blijkt uit het IBM Global Location Trends Rapport 2017.  

De aantrekkelijkheid van de regio Amsterdam/Rotterdam is verder gestegen ten opzichte van het rapport uit 2016, toen Amsterdam/Rotterdam nog de derde plaats op de IBM ranking bezette. Volgens het IBM rapport laat de regio Amsterdam/Rotterdam een constante groei zien en is het een top bestemming geworden voor buitenlandse investeerders, met name ICT bedrijven.

Ook Nederland als geheel scoort goed als bestemming voor buitenlandse investeringen. Volgens het IBM rapport kende Nederland een record jaar met een groei van ongeveer 10% van de inkomende investeringen, waarmee de groei van de afgelopen jaren aanhoudt. Gemeten naar de gemiddelde waarde van investeringsprojecten, afgezet tegen het volume van nieuw gecreëerde banen bezet Nederland de vierde plaats op de wereldranking.

Over IBM Global Location Trends Report

Het IBM Global Location Trends Rapport 2017 geeft de laatste ontwikkelingen weer met betrekking tot vestigingskeuze door bedrijven over de hele wereld. De analyses zijn gemaakt op basis van werkelijke beslissingen door bedrijven waar ter wereld nieuwe vestigingen op te zetten, of bestaande activiteiten uit te breiden.

Lees ook het nieuwsbericht op de website InvestinHolland.

Bron: Global Location Trends 2017 Report