Magnet.me grootste carrièresite in Verenigd Koninkrijk

12 Okt

De Rotterdamse start up Magnet.me is sinds oktober de grootste banenwebsite voor studenten en pas afgestudeerden in het Verenigd Koninkrijk. Precies twee jaar na de lancering van het platform in het VK en een jaar na het winnen van de DIT Investment Award voor beste nieuwkomer, heeft Magnet.me bestaande spelers zoals Milkround.com en Targetjobs.com sinds vorige week voorbijgestreefd.

Op Magnet.me zijn nu meer dan 3.000 stages en startersbanen in het VK te vinden. Magnet.me is in 2012 opgericht in Nederland. Magnet.me is in Nederland het grootste carrièrenetwerk dat op een slimme manier kandidaat en arbeidsmarkt aan elkaar koppelt.

Magnet.me haalde in februari van dit jaar 1 miljoen euro op om haar groei in het Verenigd Koninkrijk te versnellen. Magnet.me breidt uit in het VK omdat de brexit volop kansen biedt. ,,De lage pond maakt het goedkoper voor ons om te investeren en als de Britse economie daadwerkelijk in een recessie komt, moeten bedrijven gaan snijden wervingskosten en dus eerder voor een slimmer systeem als Magnet.me kiezen dan traditionele recruitmentkanalen” , zegt oprichterceo Vincent Karremans.

Sinds de oprichting in september 2012 zijn ruim 150.000 studenten via dit platform in contact gekomen met potentiële werkgevers, wat vaak tot een stage of baan heeft geleid. In totaal zijn er de afgelopen vijf jaar tweeëneenhalf miljoen connecties gemaakt tussen bedrijven en studenten.

In oktober 2016 won Magnet.me de Department of International Trade Investment (DIT) Award voor beste nieuwkomer in het Verenigd Koninkrijk in 2016 uit handen van de Britse ambassadeur.

Magnet.me heeft dispruptief businessmodel. Vacatures plaatsen en zoeken is volledig gratis. Door slimme technologie en machine learning worden vacature en en kandidaat automatisch aan elkaar gekoppeld.

Maandelijks komen er meer dan 15.000 studenten en pas afgestudeerden bij. Ook steeds meer bedrijven kiezen in deze arbeidsmarkt voor deze persoonlijker manier van werven. Inmiddels staan er zo’n 1.500 bedrijven op Magnet.me.