Nieuwe video over Rotterdams Innovatie Ecosysteem

21 Apr

Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en nooit hetzelfde. Rotterdam en Rotterdammers gaan het experiment niet uit de weg. Ze zoeken het eerder op. En eigenlijk is dat nooit anders geweest. De Nieuwe Maas staat symbool voor de constante beweging. Een stad waar de Make It Happen mentaliteit voelbaar en zichtbaar is.

Met partijen die voor Rotterdam kiezen en hun eigen invulling geven aan de Rotterdamse mentaliteit en ‘can do’ spirit. Rotterdam is ook bekend vanwege de haven, verschillende branches en bekende innovatieve hubs in de regio zoals Erasmus Centre for Entrepreneurship, SuGu Club, BlueCity010, RDM Rotterdam en YES!Delft. Zij helpen startups vooruit en brengen partijen bij elkaar. Venture Café is de centrale plek in Rotterdam waar zij allemaal samen komen en hun ervaringen delen.

Over het Rotterdamse Innovatie Ecosysteem is eerder een interactief overzicht gemaakt. Hier kunt u terecht voor meer informatie en contactgegevens. En nu is er ook een korte film over het Rotterdamse innovatie ecosysteem. U vindt deze film hier.

 

Het interactieve ecosysteem is een initiatief van de gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Rotterdam Partners en Erasmus Centre for Entrepreneurship. Samen zetten zij zich in om alle partijen in het Rotterdamse innovatie-ecosysteem te verbinden en versterken om zo innovatie in de regio te versnellen. Rotterdam. Make It Happen.

Productie en montage:
Voor de Buis in opdracht van de gemeente Rotterdam.
Beelden: Firma Film, Rik van der Linden en Eric Creemers / OPEN Rotterdam.