Rotterdam pakt 3 horecavakprijzen

29 Nov

Bij de Entree Hospitality & Style Awards 2016 in Studio21 te Hilversum is Rotterdam drie keer in de prijzen gevallen. Voor het beste bakkie koffie moet je bij Aloha zijn, Stirr serveert de beste cocktails en Hani Asfdaai maakt deze drankjes het beste.

Voormalig zwemparadijs Tropicana herbergt Neerlands beste koffieconcept Aloha. Het ‘blauwe’ ondernemerschap wordt geroemd in het juryrapport: ‘Koffieverspilling? Nee, die kennen ze hier niet. Hier zitten idealistische ondernemers achter. Een groep die werkt vol overgave en overtuiging. Geen strak design, maar wel innovatie, efficiëntie en duurzaamheid.’

Stirr werd unaniem tot beste cocktailbar gekozen. In het juryrapport staat: ‘Hier is alles dan ook van het hoogste niveau: de cocktails, service, spirits, ingrediënten en vakkennis. Het oprechte enthousiasme en de passie van de ondernemers, maken het helemaal af. Alles gebeurt er volgens hun eigen visie. En die is overtuigend, geen twijfel over mogelijk. Dan de muziek, de uitgaansvibe, het publiek, de locatie, de sfeer … Het rockt, het piept en het kraakt, maar het klopt. Hier zijn geen immense budgetten nodig om een uitstekende cocktailbar neer te zetten. Een jongensdroom pur sang.’

Stirrs concurrent Noah heeft de beste bartender in huis: eigenaar Hani Asfdaai. ‘Hij heeft niet alleen kennis, snelheid, efficiëntie, creativiteit en persoonlijkheid in huis. Hij is ook een echte gastheer die een comfortabele en gezellige sfeer creëert waarin iedereen zich welkom voelt. Hiermee verdient hij de titel Best Bartender 2016’, aldus het juryrapport. Leuk detail, in januari won Noah de Gouden Strik voor beste cocktailbar.

Vakprijs
De Entree Hospitality & Style Awards werden dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Een vakjury, bestaande uit 10 vooraanstaande hospitality professionals, beoordeelde de 55 meest onderscheidende horecabedrijven in Nederland die het afgelopen jaar zijn geopend of gerestyled. De uitreiking vond plaats in Studio21 in Hilversum waar onder begeleiding van presentator Jort Kelder de 14 felbegeerde horecaprijzen werden uitgereikt aan de meest toonaangevende horecaondernemers, -bedrijven, bartender en barista.