Rotterdam Partners benoemt 10 nieuwe Knowledge Ambassadors 2017

13 Dec

Het Convention Bureau van Rotterdam Partners heeft op 12 december 2017 in De Doelen tien nieuwe Rotterdamse Knowledge Ambassadors aan zijn netwerk toe. De nieuwe ambassadeurs zijn veelal werkzaam bij de verschillende kennisinstituten in de regio Rotterdam, zoals de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Erasmus MC en de TU Delft. Zij zullen de komende jaren actief bijdragen aan de promotie van Rotterdam als congresstad. Dit doen ze door hun ambassadeursrol actief in te zetten tijdens de kennisdeling met andere potentiele congresorganisatoren.

Belangrijke economische waarde
Congressen leveren een belangrijke bijdrage aan het imago van Rotterdam als hoogwaardige kennisstad en aan het zakelijke toerisme, en zijn daarmee van grote waarde voor de stedelijke economie en werkgelegenheid. Jaarlijks worden wereldwijd duizenden congressen georganiseerd binnen allerlei wetenschappelijke vakgebieden en verenigingen.

Kennis en ervaring
De Rotterdam Knowledge Ambassadors zijn zelf ervaren in het aantrekken en/of organiseren van een congres. Zij hebben dankzij hun kennis en ervaring goed zicht op de netwerken en congressen die passen bij de kennisspeerpunten van de stad: Medisch & Life Sciences, Food, Transport & Logistiek, Maritiem en Cleantech. Deze kennis helpt Rotterdam Partners om effectiever congressen aan te trekken voor de stad.

Viering samenwerking
De bijeenkomst van het ambassadeursnetwerk vindt vandaag plaats in De Doelen. De nieuwe Ambassadors mogen direct hun ambassadeursrol inzetten. Tijdens een brainstormsessie denken zij namelijk actief mee over de positionering van de stad als congresstad. Om de succesvolle samenwerking met de Knowledge Partners en Knowledge Ambassadors te vieren, worden de gasten vanavond getrakteerd op een speciaal kerstconcert, uitgevoerd door Sinfonia.

Voor meer informatie over de Rotterdam Knowledge Ambassadors en het Rotterdam Knowledge Partners Network verwijzen wij u graag naar onze website. Heeft u interesse in, of vragen over dit netwerk? Neemt u dan contact op met Joyce Wittelaar, Accountmanager Congressen (Associaties).

Foto's