Wie wint dé gastvrijheidsprijs van Rotterdam?

11 Okt

Dit jaar wordt voor het eerst de Tinnen Ananas uitgereikt. Dé gastvrijheidsprijs van Rotterdam. Er is een prijs voor de meest gastvrije onderneming en een voor de meest gastvrije Rotterdammer. Iedereen kan genomineerd worden.

De Tinnen Ananas is een initiatief van het Platform Gastvrij Rotterdam dat het fenomeen gastvrijheid in de stad extra aandacht geeft. Een onderneming of persoon nomineren kan door het insturen van een naam, met eventueel een foto en een korte toelichting. Van 10 tot en met 29 oktober mag wie maar wil zijn nominaties insturen. Dit gebeurt via een speciale website: www.tinnenananas.nl.

Stemmen en uitreiking
Na deze periode kan er van 30 oktober tot en met 13 november gestemd worden op de genomineerden. Tenslotte volgt er op 21 november, tijdens het Binnenstad Symposium, de bekendmaking van de winnaars voor beide categorieën. Een vakjury kiest een winnaar uit de top-20 nominaties met de meeste stemmen. De meest gastvrije onderneming gaat er met de Tinnen Ananas Award vandoor en de meest gastvrije Rotterdammer krijgt de Tinnen Ananas - of gekscherend 'Tinnen Annie' - als speldje.


De Tinnen Ananas
‘Tinnen Annie’ is een gastvrije, Rotterdamse ananas. De ananas is een eeuwenoud symbool voor gastvrijheid. Europese kolonisten zagen dat inheemse indianen in de Caraïben de ananas bij de ingang van hun huizen als welkomstteken hingen. Dit gebruik namen de kolonisten mee naar huis. Ook zie je de ananas vaak op gevels van pakhuizen uit de Gouden Eeuw, op behang in paleizen, in antieke lampen op een deurmat of uithangbord. En tin? Tin is ruig en nét even anders, dat past bij Rotterdam.

Platform Gastvrij Rotterdam
De gastvrijheidsprijs van Rotterdam is een initiatief van Platform Gastvrij Rotterdam. Een samenwerkingsverband bestaand uit Cruise Port Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, Rotterdam Partners, Gemeente Rotterdam, Urban Department Store Rotterdam, Club 25, St-job, RET, Horeca Rotterdam, Stichting Evenementen Rotterdam, VNO-NCW regio Rotterdam en Management Partnership International.