Schielandshuis 2017 - Huis van de stad

Het Schielandshuis is een uniek gebouw, gelegen in het hart van de stad.  Ooit diende dit 17-eeuwse pand als stadspaleis. Gebouwd tussen 1662 en 1665 als onderkomen voor het Hoogheemraadschap van Schieland, gold het al snel als een van de meest markante gebouwen van het centrum van Rotterdam en was het een heuse bezienswaardigheid. Na het vertrek van Hoogheemraadschap begin 19e eeuw, diende het Schielandshuis onder meer als onderkomen voor museum Boijmans en museum Rotterdam.  De laatst jaren stond het rijksmonument grotendeels leeg

Begin 2017 opende Rotterdam Partners, de promotor van de Rotterdamse economie, haar deuren in het Schielandshuis en is het historische monument weer publiek toegankelijk. Het voormalig stadspaleis zal opnieuw fungeren als ‘huis van de stad’. Als een plek waar mensen elkaar ontmoeten en worden geïnspireerd en geïnformeerd. Een plek ook, die net als in haar beginjaren, een bezienswaardigheid moet worden. Een historisch icoon van de stad, met een secret garden als extra trekpleister. In het Schielandshuis zijn Rotterdammers, bezoekers uit binnen- en buitenland – of ze nou komen voor zaken of een toeristisch bezoek, maar ook stedelijke organisaties welkom.

Het Schielandshuis heeft een nieuwe ingang aan de Coolsingel. Vanaf hier is het vernieuwde Rotterdam Tourist Information bereikbaar: hét vertrekpunt voor een bezoek aan de stad. Rotterdam Tourist Information biedt bezoekers en bewoners inspiratie en informatie over Rotterdam, een winkel met Rotterdam producten en de ‘Rotterdam Experience’, waar aan de hand van een tijdslijn het heden, verleden en de toekomst van de stad worden getoond.

Grenzend aan Rotterdam Tourist Information opent een nieuw café-restaurant haar deuren.

De oorspronkelijke ingang van het Schielandshuis, aan de Korte Hoogstraat, is de toegang voor de kantoren. Rotterdam Partners heeft haar intrek genomen op de eerste twee verdiepingen. Ook de Rotterdam Expatdesk is hier gevestigd. Dankzij haar historische karakter biedt het Schielandshuis Rotterdam Partners de mogelijkheid om verschillende zakelijke doelgroepen, zoals buitenlandse delegaties in eigen huis te ontvangen. De historische stijlkamers in de rechtervleugel van het gebouw zijn hierbij van grote waarde. Deze ontvangstkamers worden in de toekomst eveneens beschikbaar gesteld aan andere stedelijke partijen.

De bovenste kantoorlagen van het Schielandshuis zullen fungeren als open offices. Atlas van Stolk – reeds gevestigd in het gebouw – heeft hier haar kantoor. De vrije kantoorruimtes worden in de toekomst per sectie of per werkplek verhuurd aan samenwerkingspartners of startende bedrijven. 

Wij zien u graag in het Schielandshuis.

Adres en routebeschrijving

Website Schielandshuis


Neem voor meer informatie contact op met:
 

Schielandshuis:
Mary Andriesse, facilitair manager en gastvrouw Schielandshuis

Open Offices:
Jannie Pietersma

Rotterdam Tourist Information en Rotterdam Experience:
Renske Satijn