Bereikbaarheid

Bereikbaarheid met het vliegtuig

Rotterdam is uitstekend bereikbaar vanuit 317 steden, in 104 landen, via Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport:

  • De verbindingen vanaf Schiphol Airport zijn uitstekend, zowel met de auto als de trein. In slechts 27 minuten reist u van het vliegveld, met Thalys of Intercity Direct, direct naar de internationale toegangspoort Rotterdam Centraal Station.
  • Rotterdam The Hague Airport vliegt op zo’n 40 bestemmingen in Europa. Het centrum van Rotterdam ligt op slechts vijftien minuten rijden, met een taxi of (huur)auto. Met het openbaar vervoer (RandstadRail in combinatie met Airport Shuttle 50 of Buslijn 33) is dit twintig tot vijfentwintig minuten.
     

Bereikbaarheid met de trein

Ook met de trein is het snel en eenvoudig naar Rotterdam reizen. Hogesnelheidstreinen zoals Thalys en Intercity Direct, voorheen Fyra, stoppen op Rotterdam Centraal Station, net als vele intercity’s uit heel Nederland.
Bestemmingen Intercity Direct en Thalys, van en naar Rotterdam. Uitgebreide informatie over routes, vertrektijden en prijzen van binnenlandse reizen vindt u op NS.nl. Op NSinternational vindt u informatie over vertrektijden van en naar buitenlandse bestemmingen.

Eurostar
Vanaf 4 april 2018 is het mogelijk om met Eurostar te reizen naar Rotterdam Centraal Station. De reistijd bedraagt 3 uur en 1 minuut. Vanaf 2020 is waarschijnlijk mogelijk om van Rotterdam Centraal naar Londen te reizen. Lees meer over Eurostar op de website

Bestemming km Tijd
Schiphol Airport     60  26 min
Amsterdam      77    42 min
Antwerpen        100 32 min
Brussel Zuid    146 1 u 10 min
Parijs Gare du Nord    514   2 u 37 min


Bereikbaarheid over het water

Rotterdam heeft een goede bootverbinding met Groot-Brittannië. Stena Line vaart vanuit Harwich naar Hoek van Holland, op een half uur reizen van Rotterdam. P&O Ferries arriveert vanuit Hull in Rotterdam Europoort, waar een directe bus van De Jong Tours naar Rotterdam klaarstaat.

Bereikbaarheid over de weg

Rotterdam is vanuit iedere richting goed bereikbaar met de auto of bus: rondom de stad ligt een uitgebreid netwerk aan rijkswegen, inclusief Park & Ride stations.
Voor meer vragen over de bereikbaarheid van Rotterdam kunt u contact opnemen met Rotterdam Partners.

Parkeren in Rotterdam

In Rotterdam zijn tientallen openbare parkeergarages te vinden. In de meeste parkeergarages kunt u op verschillende manieren betalen: met contant geld, pin of creditcard.

P&R terreinen

Parkeren kan ook op zogeheten P&R terreinen. Op deze parkeerplaatsen aan de randen van de stad kunnen automobilisten veelal gratis parkeren als zij voor het vervolg van de reis met het openbaar vervoer reizen. Voor deze methode is wel een OV-chipkaart nodig.

Parkeren touringcars

Op zes specifieke parkeerplaatsen in en rondom het centrum is het voor touringcars mogelijk om 24/7 gratis te parkeren. Dit zijn: Blaak, Boompjeskade, Mariniershof, Museumpark, Parkhaven en Willemsplein. In deze factsheet vindt u hierover meer informatie. 

Kentekenparkeren

Voor het parkeren op straat is er gerede kans dat de automobilist te maken krijgt met het kentekenparkeren. Bij kentekenparkeren toetst de parkeerder het kenteken in bij een parkeerautomaat, bepaalt de parkeertijd en betaalt met pin of creditcard. De parkeerder hoeft geen parkeerkaartje meer achter de voorruit te leggen.

Parkeren met mobiele telefoon

Betalen voor een parkeerplek kan ook per mobiele telefoon in het geval de bestuurder is aangesloten bij één van de vijf providers voor het 06-parkeren: ANWB Parkeren, Sms-parking, Yellowbrick, Parkmobile en Park-line.

Openbaar vervoer en taxi

Binnen Rotterdam kan gemakkelijk gereisd worden met bus, tram, metro en watertaxi. Het openbaar vervoer in Rotterdam wordt verzorgd door de RET. In de metro’s, trams en bussen van de RET is de OV-chipkaart het enige geldige vervoersbewijs. Deze kan aangeschaft worden bij verkooppunten, oplaadautomaten en informatiepunten op de metrostations, maar ook bij bijvoorbeeld postkantoren, Primera winkels, Rotterdam Info of via ov-chipkaart.nl/webwinkel. Naast het openbaar vervoer zijn er vele taxistandplaatsen, waar men direct een taxi kan nemen (in de vorm van een auto, tuktuk of velotaxi). Een taxi bestellen kan bij de Rotterdamse Taxi Centrale via (010) 462 60 60 of de app.

Autoverhuur

Een auto huren kan  bij één van de vijf filialen van SIXT. Chauffeur erbij? Neem dan contact op met myDriver.