Gebieden

Central District

Het Rotterdam Central District is de poort naar de stad Rotterdam en het onderkomen van vele internationale bedrijven en multinationals. Een New Yorks aandoende bruisende, constante stroom aan voetgangers is kenmerkend voor het gebied. Een teken van bedrijvigheid. Het vernieuwde Rotterdam Centraal is de eyecatcher van het Rotterdam Central District. 

China Town

De West-Kruiskade, een langgerekte winkelstraat in het centrum van Rotterdam herbergt winkels uit alle uithoeken van de wereld: van Chinese tot Surinaamse toko’s en van Nederlandse slagers tot Turkse bakkerijen. Het is daarnaast door de vele multiculturele restaurants en eethuizen, de perfecte plek voor een exotische hap. Gezien de overvloed aan Aziatische ondernemers en bewoners wordt dit gebied ook wel China Town genoemd.

Mauritskwartier

Of het nu gaat om mode, architectuur en cultuur: modern en klassiek gaan hand in hand in het Mauritskwartier. De elegante, high-end modewinkels en charmante restaurantjes geven dit gebied een vleugje Parijse chic, terwijl de moderne Rotterdamse hoogbouw nooit ver weg is.

Lijnbaankwartier

De Lijnbaan was bij de opening in 1954 het eerste autovrije winkelgebied van Europa. Zelfs nu, zestig jaar later, is de Lijnbaan samen met de Koopgoot, de Beurstraverse, nog altijd het kloppende winkelhart van Rotterdam. Ook zijn er in het gebied vele restaurants en cafés te vinden.

Laurenskwartier

Het stadsbeeld in het Laurenskwartier wordt bepaald door aan de ene kant de middeleeuwse Laurenskerk en aan de andere kant de ultramoderne Markthal. Met de komst van een stadspark op de Binnenrotte in het verschiet, ontwikkelt het Laurenskwartier zich tot een hip en modern uitgaansgebied. Mede door de trendy mode- en designwinkels, hippe bars en restaurants.

Waterfront 

De Rotterdamse waterkant staat bekend om zijn kleine havens. De Oude Haven is hiervan veruit de bekendste en populairste. Al meer dan 25 jaar is het de perfecte plek voor een hapje en een drankje aan het water met uitzicht op de vele historische schepen.

Kop van Zuid & Katendrecht

Ooit was het een druk schiereiland in het havengebied. Nu is de Kop van Zuid, na een complete herontwikkeling, een uitgaansgebied met internationale uitstraling. Cultuur en gastronomie zijn op de Kop van Zuid een onafscheidelijke twee-eenheid. Ook het nabijgelegen Deliplein op Katendrecht staat bekend om zijn goede restaurants.

Scheepvaartkwartier

In het romantische Scheepvaartkwartier is de rijke maritieme geschiedenis van Rotterdam volop zichtbaar. Het gebied staat tegenwoordig vooral bekend om de restaurants en cafés, onder andere in het gerestaureerde pakhuizencomplex uit 1894, het Westelijk Handelsterrein.

Museumkwartier

Het Museumkwartier is een dynamisch gebied dat veel Rotterdamse musea, kunstinstellingen en galerijen huisvest. Er hangt een zweem van cultuur en creatieve innovatie in de straten. Zoals in de Witte de Withstraat, tevens een populair uitgaansgebied tot in de kleine uurtjes.

Lloydkwartier

Van het Lloydkwartier vertrokken ooit de schepen naar het Verre Oosten. Tegenwoordig zijn er voornamelijk appartementen en bedrijven te vinden, allemaal met een indrukwekkend zicht op de nabijgelegen Maas. De moderne hoogbouw en de gerenoveerde pakhuizen, maken het Lloydkwartier tot een van de meest eigentijdse gebieden van Rotterdam. 

Historisch Delfshaven

Als geboorteplaats van zeeheld Piet Hein en als vertrekplek van de Pilgrim Fathers naar Amerika, heeft Delfshaven in menig geschiedenisboek een plaatsje afgedwongen. Het historische stadsdeel met zijn grachten en grachtenpanden is een toeristische trekpleister.