Waarom partner worden?

Bij de oprichting van Rotterdam Partners, eind 2013, stond onze stad er nog anders voor dan vandaag de dag. En niet alleen de stad, ook de wereld om ons heen is veranderd. De discussie over nut en noodzaak van toerisme, wereldwijd een van de hardst groeiende economische sectoren wordt steeds vaker gevoerd. De teneur van de discussie is, nu veel Europese steden kampen met overlast, lang niet altijd louter positief. Dat heeft ook gevolgen voor Rotterdam. Met de aanhoudende populariteit van onze stad dient ook hier de vraag aan: wat willen we als Rotterdam bereiken met toerisme en hoe zorgen we ervoor dat toerisme de juiste effecten gaat hebben op de juiste plekken in de stad?

Het antwoord hierop begint bij de komst van een toeristische visie. Daarvoor hebben wij als organisatie ook gepleit bij de verschillende politieke partijen in aanloop naar de komst van een nieuw stadsbestuur. Wij zijn dus verheugd dat Rotterdam voor het eerst een wethouder Toerisme kent. Met onze kennis en expertise willen wij de komende periode actief bijdragen aan het vormgeven van een toeristische visie voor de stad.

Gewaardeerd netwerk

Daarbij doen we ook een beroep op u. Wij hebben u hard nodig om gezamenlijk de belangen van de (zakelijk) toeristische sector te bewaken. Wij zijn dankbaar voor uw – vaak jarenlange – betrokkenheid. De Convention en Tourism partners gelden als een gewaardeerd netwerk van Rotterdam Partners. In onze samenwerking schuilt immers de kracht van Rotterdam. Het hechte netwerk en de korte lijnen waarover wij daarmee als stad beschikken, maken ons een aantrekkelijke samenwerkingspartner voor mensen die zaken willen doen in de stad. Zonder u als partner, zouden wij als organisatie een groot deel van onze slagkracht verliezen.

Groei vasthouden

En hebben wij niet allemaal baat bij een Rotterdam dat in de wereld bekend staat als aantrekkelijke toeristische, zakelijke en congresbestemming? Onze stad laat al een aantal jaren enorm positieve groei zien: het toerisme is de afgelopen vijf jaar met meer dan vijftig procent gestegen, het aantal investeringen en banen als gevolg van de komst van nieuwe bedrijven naar de stad is toegenomen, er landen meer congressen en zakelijke evenementen in de stad en met de positieve media-aandacht voor Rotterdam bereiken we al jaren meer dan een miljard mensen wereldwijd. We werken als organisatie hard om deze groei vast te houden en op een duurzame manier verder uit te bouwen. Dat blijven we graag met u samendoen.

Word partner!

Wilt u samen met ons Rotterdam vooruithelpen? Neem contact met ons op en sluit u aan bij ons partnernetwerk.

Rotterdam Partners Convention Bureau & Tourism Board (+31) 10 790 0140
conventions@rotterdampartners.nl
Mijn favoriete venues (0)