Wat kunt u van ons verwachten?

Rotterdam zit in de lift als toeristische bestemming en laat al een aantal jaren enorm positieve groeicijfers zien. Groeicijfers die goed zijn voor uw business. Als Rotterdam Partners werken wij hard om deze groei vast te houden en op een duurzame manier verder uit te bouwen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Met onze marketingstrategie sturen wij op een positief en onderscheidend imago van Rotterdam en promoten de Rotterdamse regio nationaal en internationaal. Zo enthousiasmeren en creëren wij interesse bij bezoekers, bedrijven en bewoners om naar Rotterdam te komen.

Met onze acquisitiestrategie richten wij ons vervolgens op het creëren van meer vraag naar Rotterdam als toeristische-, zakelijke- en congresbestemming. Groei van bezoekers, en groei van het meerdaags bezoek aan Rotterdam leidt tot meer bestedingen en draagt bij aan de groei van bedrijvigheid en banen zowel in de (zakelijk) toeristische sector, als in de gerelateerde sectoren (horeca en detailhandel). De groei van werkgelegenheid en zakelijk bezoek aan de stad bevorderen we ook door ons te richten op het aantrekken van internationale bedrijven naar Rotterdam. Eenmaal hier zorgen we ervoor dat bedrijven behouden blijven voor de stad en kunnen doorgroeien. Voor al deze doelgroepen geldt: als ze in de stad zijn leggen we de rode loper voor ze uit, heten we ze welkom en helpen we ze hun weg hier te vinden. Dat doen we bijvoorbeeld in onze Rotterdam Tourist Information vestigingen en in ons Expat Centre.

Door middel van business research, marktanalyse en nauw contact met samenwerkingspartners zoals u, ontwikkelen wij kennis over markten en werkvelden die voor ons relevant zijn. Deze kennis en expertise zetten wij in om onze markten beter te kunnen bewerken, gebruiken wij voor de advisering richting beleidsmakers en delen wij graag met u als partner.

In dit alles bewaken en stimuleren wij de samenwerking tussen het bedrijfsleven, instellingen en de gemeente. Door onze netwerken – en daarmee u als partner – nadrukkelijk te koppelen aan en te verbinden met de marketing- en acquisitiestrategie van de stad, zorgen we ervoor dat de aantrekkelijkheid van Rotterdam optimaal wordt verbeterd en bevorderen we een gezonde economische ontwikkeling van Rotterdam.

U begrijpt dus dat wij u nodig hebben. Rotterdam Partners is door de gemeente destijds bewust opgericht als publiek-private organisatie, om zo de krachten en middelen van de markt en de stad te bundelen en de slagkracht als Rotterdam te vergroten. Uw partnership betekent niet alleen steun aan Rotterdam Partners, maar is ook een duidelijk signaal dat de (zakelijk) toeristische sector van groot belang is voor Rotterdam. Wij vertrouwen erop ook in 2019 samen met u verder te bouwen aan onze prachtige stad.

Meer informatie

Word partner

Wilt u samen met ons Rotterdam vooruithelpen? Word dan partner. Meld u aan en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Rotterdam Partners Convention Bureau & Tourism Board (+31) 10 790 0140
conventions@rotterdampartners.nl
Mijn favoriete venues (0)