Maatregelen coronavirus: Het contact en samenwerken met Rotterdam Partners is de komende tijd anders. Lees meer informatie

Wat kunt u van ons verwachten?

Related pages

Groeicijfers zijn goed voor uw business. Als Rotterdam Partners bouwen wij hard aan een duurzame groei van de Rotterdamse economie. Dat doen wij vanuit onze kerntaken.

 

Het startpunt voor ons werk ligt bij het ontwikkelen van kennis en expertise over markten en werkvelden die voor ons belangrijk zijn. Zo kunnen we gerichte keuzes maken in onze marketing-, acquisitie-, en onze servicestrategie. En zijn wij in staat om onze markten beter te bewerken. Deze kennis vergaren we door middel van business research en marktanalyse, maar ook dankzij het nauwe contact met onze samenwerkingspartners en netwerken.

Met onze marketingstrategie sturen wij vervolgens op een integrale positionering van Rotterdam en regisseren wij de joint marketing van de stad. Wij sturen op een positief en onderscheidend imago van Rotterdam en vermarkten de Rotterdamse regio internationaal en nationaal. Met als doel bedrijven, bezoekers en bewoners te enthousiasmeren en over te halen om zich in Rotterdam te vestigen of de stad te bezoeken.

Die regisseursrol hebben we ook in de acquisitie die daarop volgt. Met onze acquisitiestrategie creëren we meer vraag naar Rotterdam als vestigingslocatie en als toeristische, zakelijke en congresbestemming. Wij trekken internationale bedrijven aan en ondersteunen hen bij de groei en uitbreiding in de stad. Dit is van belang voor een gezonde economische ontwikkeling van Rotterdam en draagt bij aan de werkgelegenheid, het kennisniveau, het internationale netwerk en de economische infrastructuur van de stad. Om die economie van de stad vooruit te brengen trekken wij ook internationale congressen, zakelijke events en toeristen aan naar de stad. Deze groei van bezoekers en meerdaags bezoek aan Rotterdam leidt tot meer bestedingen en draagt bij aan de groei van bedrijvigheid en banen zowel in de (zakelijk) toeristische sector, als in de gerelateerde sectoren (horeca en detailhandel).

Met onze servicestrategie bewaken wij de experience van Rotterdam voor bedrijven, bezoekers en bewoners en geven we invulling aan hetgeen we in onze marketing en acquisitie beloven. Voor al onze doelgroepen geldt: wij zijn voor hen de ingang in de stad en als ze in Rotterdam zijn leggen we de rode loper voor ze uit, en zorgen dat ze zich welkom en thuis voelen in de stad. Of dat nou is via onze Rotterdam Tourist Information of Rotterdam Expat Centre, tijdens een van onze vele ontvangsten en evenementen, of via ons investor relations programma. Bedrijven in de stad helpen we bij het realiseren van hun internationale ambities. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die naar onze stad komt, als een ambassadeur Rotterdam weer verlaat. En iedereen die hier is gevestigd als een ambassadeur Rotterdam uitdraagt.

Voor al deze stappen geldt dat wij als spin in het web opereren voor Rotterdamse stakeholders met een internationale focus. Door deze regisserende en sturende rol zijn we in staat de effectiviteit van de internationale marketing en sales van de stad te vergroten. En beschikken we over de kennis en expertise om als adviseurs op te treden richting de gemeente en anderen. Zo maken wij het verschil in de stad en hebben wij impact op het vooruitbrengen van Rotterdam.

Meer informatie

Mijn favoriete venues (0)