Maatregelen coronavirus: Het contact en samenwerken met Rotterdam Partners is de komende tijd anders. Lees meer informatie

Eten & Drinken

Er zijn teveel leuke hotspots in Rotterdam om alles in een weekend te ontdekken. Quick links

De Rotterdamse eetcultuur dankt haar rijkdom aan de enorme culturele diversiteit in de stad. Dat ziet u en ruikt u, als u over de West-Kruiskade wandelt, met al haar toko’s en eethuizen. U ervaart het op de vele buitenmarkten, waar de verse haring en de bara’s in alle talen worden aangeprezen. Maar als er één plek is waar alle smaken van de stad samenkomen, is het de Markthal. Van de beste dumplings tot de smakelijkste patatten van local hero Bram Ladage: hier proeft u Rotterdam in al haar veelzijdigheid.

Een restaurant kiezen uit het enorme aanbod in Rotterdam, kan uitdagend zijn. Gaat u naar het naar Deliplein op Katendrecht, waaraan een aantal van de beste restaurants van de stad zich rondom één pleintje verzamelen? Kiest u voor Het Industriegebouw, waar u kunt dineren bij het veelgeprezen Héroine, maar ook een uitstekende pizzeria vindt? Of duikt u liever een van de wijken in, om de favoriete buurtrestaurantjes van de Rotterdammers te vinden?

Om adresjes als Tosca, Louise Petit en Bistro Belén te ontdekken, moet u soms net wat meer moeite doen, maar die wordt beloond. U kunt het zichzelf natuurlijk ook makkelijk maken, door aan te haken bij een Bike & Bite Food Tour. Onderweg verklapt de gids een heel aantal van zijn of haar favoriete adressen. Wip zéker even binnen bij de oude Fenixloods, voor lekkers uit de regio, zoals boerenkaas of zelfgebrouwen bier. Vegan? Gluten- of lactosevrij? Ook dan zijn uw opties talrijk. Schuif aan bij Bertmans of Jack Bean, haal iets zoets zonder suiker bij SUE of ga voor de overheerlijke no-cheesecake bij Sharp Sharp op Zuid. Waar u ook van houdt en wat u budget ook is, één ding is zeker: Rotterdam smaakt naar meer.

Meer eten & drinken op rotterdam.info
Mijn favoriete venues (0)