Haven van Rotterdam

Ontdek alles op en rond de Rotterdamse haven, de natuur en het strand

De haven van Rotterdam staat bekend als de ‘gateway to Europe’. Het is de drukste en slimste haven ter wereld, waar elke dag vele duizenden goederen worden overgeslagen. De vrachtschepen die u af en aan ziet varen, tijdens een wandeling over de Boompjes of Parkkade, tonen slechts een fractie van de bedrijvigheid in de complete Rotterdamse haven.

De Rotterdamse haven strekt zich uit over wel 40 kilometer. Er valt veel te ontdekken rondom de rivier de Nieuwe Maas. Met de watertaxi over het water suizen is voor Rotterdammers heel normaal, maar voor bezoekers een ware belevenis. Om de haven te ontdekken, stapt u op de Spido. Met deze schepen vaart u langs scheepswerven, doks en het hypermoderne overslaggebied met zijn duizenden containers. Of koop tickets voor de Splashtours, als u van actie houdt: deze amfibiebus splasht halverwege de tour het water in en trekt heel wat bekijks! Onderweg vangt u een glimp op van de Euromast, het ss Rotterdam en het bekende Hotel New York.

Proeftuin voor innovatie

Dat Rotterdam een proeftuin is voor innovatieve ondernemers, kunstenaars, ontwerpers en architecten, is goed voelbaar in rauwe gebieden als Merwe-Vierhavens (M4H): huur een fiets om dit makers district te verkennen, neem een kijkje bij de Floating Farm, waar op futuristische wijze geboerd wordt. Pak dan meteen het nabijgelegen Weelde mee, een creatieve vrijstaat waar u ook terecht kunt voor een hapje en een drankje. U kunt ook een fietstour boeken bij Urban Guides, om je door een enthousiaste local door de stad te laten leiden. Tijdens de tours bezoekt u ook locaties het AVL Mundo Sculpture Park en de Voedseltuin van Rotterdam met de innovatieve Sponstuin van de Urbanisten.

Innovatie op en langs het water

Haven, natuur & strand

Voor kinderen is een bezoek aan het Maritiem Museum en bijbehorende museumhaven een speelse kennismaking met de Rotterdamse haven. Kinderen worden overigens ook blij van het uitgestrekte zandstrand van Hoek van Holland. Dit ‘Rotterdam Beach’ is gemakkelijk bereikbaar met metrolijn B naar Hoek van Holland. Vanuit Rotterdam Beurs sta je binnen een half uur met je voeten in de zee. Overigens heeft Rotterdam ook tal van mooie parken, waar Rotterdammers de hectiek van de binnenstad ontvluchten. Het Kralingse Bos, het Vroesenpark, het Park en het Zuiderpark zijn geliefde plekken om te wandelen, skaten, hardlopen, zonnebaden en picknicken.

 

Overnachten op of bij het water

In Rotterdam is er een ruime keuze aan moderne en luxe hotels, hostels en B&B’s. Wil je overnachten op of bij het water dan is er ook genoeg keuze. Aan boord van het ss Rotterdam bijvoorbeeld, het cruiseschip dat in de jaren zestig tussen Rotterdam en Manhattan pendelde. Of boek een kamer in het beroemde Hotel New York of moderne Hotel nhow Rotterdam op de Kop van Zuid.

Mijn favoriete venues (0)