Kunst & Cultuur

De 170 culturen die samenleven in Rotterdam, vormen samen een bruisende melting pot en geven de stad een unieke, kosmopolitische vibe. Quick links

De ruim 170 culturen die samenleven in Rotterdam, vormen een bruisende melting pot. Ze geven de stad een unieke, kosmopolitische vibe, waar kunst en cultuur een vruchtbare bodem vinden. U hoeft er nauwelijks naar op zoek.

De openbare ruimte is gevuld met kunst. Beelden van Rodin en Picasso, uit de imposante collectie van Sculpture International Rotterdam, komt u gewoon tegen als u over straat wandelt. Ze worden afgewisseld door werken van lokale kunstenaars en street art uit de hiphopscene. Dé plek om cultuur te snuiven is het Museumpark. Hier vind u het Chabot Museum, Het Nieuwe Instituut en de Kunsthal. Vanwege de grootschalige renovatie van het museumgebouw is Museum Boijmans Van Beuningen tijdelijk gesloten. Maar de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren en in 2021 in Depot Boijmans Van Beuningen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea. Houd u van theater, dans en muziek? Dat komt goed uit, want de podia in Rotterdam bieden een gevarieerd en internationaal programma van voorstellingen en concerten.

Meer Galeries en Musea
Mijn favoriete venues (0)