Shoppen

Grote warenhuizen, kleine boetieks en vele bijzondere winkelconcepten. Quick links

De diversiteit die Rotterdam kenmerkt – de mensen, de gebouwen – zie je ook terug in het winkelaanbod. Grote warenhuizen, kleine boetieks, bijzondere winkelconcepten en unieke speciaalzaken maken van shoppen in Rotterdam een waar feestje. De vraag is: waar begin je?

Misschien begin je met winkelen wel in de Bijenkorf, het Nederlandse luxe warenhuis in het hart van de stad. Om daarna op ontdekkingstocht te gaan in de straatjes rondom. High end modewinkels vind je op de Meent, de Van Oldebarneveltstraat en de Pannenkoekstraat. Neem een kijkje bij Nen Xavier, die een neusje heeft voor mooie vintage kleding. Bij JIP X Margreeth Olsthoorn, waar naast high end merken ook spannende underground labels in de rekken hangen. En check Swan, om verrassende producten te vinden van kleine, lokale ondernemers.

Meer shoppen op rotterdam.info

Trek gerust een middag uit om wijkjes als het Oude Noorden of de Nieuwe Binnenweg uit te kammen. Het best kun je er gewoon je neus volgen. Voor je het weet sta je vintage zonnebrillen te bewonderen bij Showroom41, lekkernijen te proeven bij Lof der Zoetheid, of een paar vegan sneakers te passen bij local designer Joline Jolink. Een bezoekje aan de winkel van Susan Bijl mag eigenlijk niet ontbreken: haar sustainable shopping bag is beslist een van de meest geziene accessoire in de straten van Rotterdam. Hét item om thuis te laten zien dat je in Rotterdam bent geweest.

Schone, ruimtelijke en toegankelijke stad

Mijn favoriete venues (0)