Maatregelen coronavirus: Het contact en samenwerken met Rotterdam Partners is de komende tijd anders. Lees meer informatie

Architectuur

Floating Farm

Terug naar overzicht
Adres & contact Gustoweg 10b
3029 AS Rotterdam
floatingfarm.nl
Social media
Download pagina (PDF)

Over Floating Farm

De eerste drijvende boerderij die plaats biedt aan 40 koeien zal in het begin van 2019 openen. Hier wordt op een duurzame, circulaire en diervriendelijke manier dagverse zuivelvoeding geproduceerd. Het produceren van voedsel is op een wereldbevolking die intensief groeit en steeds welvarender wordt een steeds grotere uitdaging. Er is immers steeds minder geschikte landbouwgrond over om voedsel te produceren. De wereldsteden dijen maar uit om aan de vraag naar woningen te voldoen waardoor de burger letterlijk steeds verder van de landbouw af komt te staan. Floating Farm biedt een oplossing voor dit probleem.

Naast een commercieel productiebedrijf is Floating Farm dan ook een belangrijk educatiecentrum op het gebied van innovatieve technieken en stadslandbouw. Als bezoeker kan je het vee zien, ontdekken hoe het voer voor de koeien geproduceerd wordt en kan je leren hoe zuivelproducten gemaakt worden en dat allemaal midden in de stad!

Mijn favoriete venues (0)