Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Restaurants

Hotel New York

Terug naar overzicht
Overzicht Restaurant max 25 personen
Adres & contact Koninginnenhoofd 1
3072 AD Rotterdam
hotelnewyork.nl info@hotelnewyork.nl
010 439 0500
Social media
Download pagina (PDF)

Over Hotel New York

Hotel New York opende in 1993 haar deuren in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn, gelegen aan de oevers van de Maas. Het karakteristieke gebouw uit 1917 ademt de nostalgie van toen en symboliseert het vertrek van de vele emigranten die met hoop en spanning hun nieuwe vaderland tegemoet voeren.

Het hotel bestaat uit 72 hotelkamers, 7 zalen en 2 restaurants, waar hoge plafonds, kleurrijke lampen, stoere scheepselementen en robuuste buizen en pilaren voor een maritieme, industriële sfeer zorgen. Gezelschappen tot en met 25 personen kunnen hier van s ochtends vroeg tot s avonds laat terecht, voor ontbijt, lunch, high-tea, borrel en/of diner. Op de kaart staan veel klassiekers, van Ceasar Salad tot Rib Eye. De Oesterbar serveert dagelijks verse schaal- en schelpdieren, van Fruits de Mer tot halve kreeft.

In het souterrain is restaurant en cocktailbar NY Basement gevestigd: intiemer en exclusiever dan het Hotel New York restaurant. Het klassieke interieur doet denken aan de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw, in het vooroorlogse Manhattan. Precies de plek waar vele landverhuizers aankwamen, toen zij hun vaderland verlieten met de Holland-Amerika Lijn.

Het hotel is gelegen op het puntje van de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Er bevinden zich diverse parkeerterreinen en parkeergarages in de dichte nabijheid. Vanaf Metrostation Wilhelminaplein is het circa 5 minuten lopen. Gasten kunnen ook met de watertaxi komen.
Hotel New York is onderdeel van WestCord Hotels.

restaurant
400
GS
25
B
Starting at €16
L
Starting at €16
D
Starting at €35
Mijn favoriete venues (0)