Ukraine: find the latest information regarding the ongoing situation and emergency traveling to the Netherlands

Vergader- & eventlocaties

Museum Boijmans Van Beuningen

Terug naar overzicht
Overzicht 5 zalen max 210 personen 293 m2
Download pagina (PDF)

Over Museum Boijmans Van Beuningen

Het museum is gesloten wegens renovatie en vernieuwing.

Zondag 26 mei 2019 ging het slot op de toegangspoort van Museum Boijmans Van Beuningen. Het museum gaat een grootschalige renovatie en vernieuwing tegemoet die naar verwachting in 2029 klaar zal zijn. Tijdens de renovatie en vernieuwing van het museumgebouw blijft de collectie zichtbaar en toegankelijk in Rotterdam. De internationale collectie van Museum Boijmans Van Beuningen waaiert uit over Rotterdam. Zo’n 500 topstukken vinden bij acht buurlocaties in elf fantastische tentoonstellingen een plek onder de noemer ‘Boijmans bij de Buren’. In 2021 komt de collectie weer bijeen in Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiektoegankelijke kunstdepot ter wereld.

Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. Het museum bezit een collectie schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen en een collectie tekeningen en prenten. Nederlandse en Europese topstukken geven hier een overzicht van de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design. Daarnaast zijn er het gehele jaar tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen te zien.

Het museum beschikt bovendien over zes zalen, die geschikt zijn voor zowel grote als kleine groepen. De zalen in de oude directiegang ademen de sfeer uit van de jaren dertig toen het museum gebouwd is, maar zijn recent opnieuw ingericht en voorzien van moderne faciliteiten zoals gratis Wifi.

De grootste zaal, het auditorium, heeft een vaste opstelling met een podium en zitplaatsen voor maximaal 210 personen. Bij mooi weer kunnen gasten direct vanuit het auditorium de Museumtuin in voor een lunch of afsluitende borrel. De Oude Bibliotheek is geschikt voor diners en vergaderingen met maximaal 24 personen in carréopstelling. De zaal kan ook gebruikt worden voor diners tot maximaal 40 personen.

Na sluiting van het museum is het bovendien mogelijk om met 40 personen te dineren in de Espressobar, een modern café met wisselende muurschilderingen van hedendaagse kunstenaars op het binnenplein van Boijmans. Museumrestaurant Het Paviljoen, met uitzicht op  het Museumpark en de beeldentuin, is geschikt voor een diner van maximaal 150 mensen.

Museum Boijmans Van Beuningen ligt aan het Museumpark, in het Museumkwartier en is makkelijk bereikbaar met de metro, tram 7 of 20 (halte Eendrachtsplein). Vanaf Rotterdam Centraal Station is het ongeveer 15 minuten lopen. Naast het pand bevindt zich parkeergarage Museumpark.

VR Tour
Bezichtig deze locatie alvast door middel van een Virtual Reality Tour. Klik hier voor de tour.

T
210
R
350
D
120
M2
293
H
5.5
Naam T C R D M2 H
Tegelzaal 24 14 0 14 0 0
Oude Bibliotheek 45 24 60 24 0 0
Auditorium 210 0 0 0 0 0
Lijstenzaal 24 15 0 14 0 0
Paviljoen 350 120
Mijn favoriete venues (0)