Galeries & musea

Museum Rotterdam

Adres & contact Rodezand 26 3011 AN Rotterdam museumrotterdam.nl
Social media
Download pagina (PDF)

Over Museum Rotterdam

Museum Rotterdam gaat over de stad en haar bewoners en laat Rotterdam zien zoals het was, is en wordt. Dit gebeurt sinds 2016 in het Timmerhuis: een spectaculaire transparante wolk van glas, vlak achter het stadhuis, ontworpen door Rem Koolhaas. Door middel van drie tentoonstellingen wordt hier het verhaal van de stad verteld, zowel door collectiestukken als door bewoners.

In Rotterdammers en hun stad staan de mensen achter de beroemde skyline centraal. Gewone Rotterdammers met een bijzondere passie worden hier letterlijk op een voetstuk gezet. Zij zetten hun Rotterdam op de kaart en laten zien wat er speelt in hun omgeving. Bezoekers kunnen in dit deel van het museum ook hun eigen Rotterdam delen.

Zeecontainers vol erfgoed nemen de bezoeker in Geschiedenis van de stad mee langs het rijke verleden van Rotterdam; van nederzetting aan de Rotte tot verwoestingen na het bombardement tot moderne architectuurstad.

Extra aandacht aan de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam wordt besteed in de tentoonstelling Museum Rotterdam ’40-’45 NU, in de dependance van Museum Rotterdam aan de Coolhaven.

Museum Rotterdam ligt op enkele minuten loopafstand van metro- (lijn D en E) en tramstation (lijn 21, 23 en 24) Stadhuis. Museum Rotterdam ’40-’45 NU ligt direct naast metrostation Coolhaven (lijn A, B en C). Museum Rotterdam verwelkomt groepen van maximaal 20 personen.

TC
500
GS
20
€7.50
€7.50
€2.50
NL, DE, EN, FR
Mijn favoriete venues (0)