Galeries & musea

Witte de With Center for Contemporary Art

Terug naar overzicht
Adres & contact Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
wdw.nl info@wdw.nl
010 411 0144
Download pagina (PDF)

Over Witte de With Center for Contemporary Art

Witte de With Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 is het centrum de place to be voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat er speelt in de wereld van de internationale hedendaagse kunst. Het is een van de belangrijkste instituten voor hedendaagse kunst in Nederland, en wordt internationaal gezien als een pionier op dit gebied. Een vooruitstrevend platform waar ruimte is voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars en curatoren.

Drie keer per jaar wordt in Witte de With een volledig nieuwe expositie getoond, altijd speciaal samengesteld voor de kunstinstelling. Naast tentoonstellingen organiseert Witte de With lezingen, filmvertoningen en andere evenementen, brengt boeken uit en heeft een divers en interactief educatie-aanbod.

De tentoonstellingsruimte is gevestigd in een monumentaal voormalig schoolgebouw aan de Witte de Withstraat, de cultuurstraat van Rotterdam. Het gebouw wordt gedeeld met TENT .

Witte de With Center for Contemporary Art ligt in het Witte de Withkwartier en is bereikbaar met de metro en tramlijn 23 of 25 (halte Beurs). Vanaf Rotterdam Centraal is het ongeveer 15 minuten lopen. In de nabijgelegen Hartmanstraat bevindt zich een parkeergarage

Mijn favoriete venues (0)