Woongebieden Rotterdam

Aandacht voor verrassende deelgebieden en wijken Related pages

Veel mensen azen op woningen in populaire wijken, zoals Kralingen, Hillegersberg, Blijdorp en Centrum. Wijken waar de druk hoog is en de prijzen in de afgelopen tijd aardig gestegen zijn. Terwijl in andere delen van de stad, die misschien minder bekend zijn, de druk op de woningmarkt lager is. Op verschillende manieren helpen we woningzoekenden zich breder te oriënteren, in hun zoektocht naar een (nieuw) thuis in Rotterdam. Bijvoorbeeld met behulp van deze video’s.

Rotterdam West is in beweging

Gebiedsaccountmanager Lisette Groen van de gemeente Rotterdam neemt ons mee naar verschillende wijken in Delfshaven en laat interessante ontwikkelingen zien. Van transformatie van oude panden tot nieuwbouwprojecten en de aanpak van de buitenruimte. Rotterdam West is in beweging. Dat zie je en dat voel je.

Torenhoge ambities in Rotterdam Centrum

Jan van de Ree, gebiedsaccountmanager Centrum van de gemeente Rotterdam, neemt ons mee naar enkele bijzondere ontwikkelingen en vertelt over de aantrekkingskracht van de Rotterdamse binnenstad. "Voor Rotterdam moet je een beetje moeite doen, maar je kunt op heel leuke plekken heel bijzondere dingen ontdekken."

Bouwlust in Rotterdams nieuwe hotspot Feijenoord

Dat er wordt gebouwd in Feijenoord is te zien aan de vele bouwkranen en -velden. “Afgelopen 5 jaar hebben we in Rotterdam 25% van de bouwproductie in Feijenoord kunnen realiseren”, vertelt gebiedsaccountmanager Frans de Jong. Hij neemt ons mee naar interessante ontwikkelingen op het gebied van woningbouw, voorzieningen, infra en buitenruimte in het veelzijdige Feijenoord. Daar worden ook letterlijk bruggen voor geslagen.

Oud-Charlois

Wonen in Rotterdam heeft samen met internetzender RUR (Recht Uit Rotterdam) in januari een eerste aflevering gemaakt over het wonen in Rotterdam. In deze aflevering gaat Sander de Kramer naar Oud-Charlois, een bijzondere wijk vol met kunstenaars en creatieve ondernemers. Hij ontmoet daar architect Mathis Bout en kunstenaar Ivo van den Baar die hem hun favoriete plekjes in de wijk laten zien.

Mijn favoriete venues (0)