Drie organisaties werden één om onderscheidend vermogen van Rotterdam aan de wereld te laten zien

Hoe begon het ook alweer?

In 2014 opgericht, hetzelfde jaar dat het vernieuwde Rotterdam Centraal opende

Wij zijn ontstaan uit een fusie van Rotterdamse organisaties met diepe wortels in de citymarketing, internationale acquisitie van investeerders en stedelijke economische ontwikkeling. In 2014 bundelden Rotterdam Marketing, Rotterdam Investment Agency en Rotterdam Economic Development Board hun kennis. De stichting kreeg de naam Rotterdam Partners, verwijzend naar één sterke organisatie die samen met haar partners in de stad in staat is om het onderscheidend vermogen van Rotterdam aan de wereld te laten zien.

Van city hosts naar HavenHosts

Door de jaren heen breidde onze Rotterdam Experience uit. Zo openden we in 2016 de giftshop ‘Love Rotterdam. Food, Gifts & More.’ naast Rotterdam Tourist Information op Rotterdam Centraal. Hier verkopen we (duurzame) producten van lokale makers, zoals Kaapse Brouwers, Pineut, De Koekfabriek en Rotterdamsche Oude. In het centrum verhuisden we eind 2016 met onze vestiging van de ene naar de andere kant van de Coolsingel, in de tuin van het Schielandshuis. Helaas hebben we deze vestiging afgelopen jaar moeten sluiten. Er kwam een Rotterdam Tourist Information in Hoek van Holland die sinds mei 2021 bij metrostation Hoek van Holland Haven gevestigd is. En in juli van datzelfde jaar opende ook Port Pavilion in het centrum, het haveninformatiepunt van Havenbedrijf Rotterdam. Met behulp van een elf meter lange fotomaquette met interactieve projectie geven onze city hosts hier als HavenHosts inspiratie en informatie over de haven. Denk aan fietsroutes, uitkijkpunten, tours, attracties, stranden, natuur- en recreatiegebieden. Dat hier veel animo voor is, blijkt wel uit de bezoekcijfers die maandelijks blijven stijgen.

In onderstaande video vertelt Programmamanager Eileen Niks wat ze zo waardeert aan de samenwerking met onze medewerkers van Rotterdam Tourist Information in Port Pavilion:

Onze Rotterdam Experience in 10 beelden

Mijn favoriete venues (0)