Waarom Rotterdam

Rotterdam. Gateway to Europe

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Atypisch in eigen land, internationaal befaamd om onze vernieuwingsdrift en ongepolijste charme. Of het nu gaat om de steeds veranderende skyline vol gedurfde architectuur, onze haven die geldt als slimste ter wereld, of de can-do mentaliteit van de bewoners. Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en altijd in beweging. Een stad van voorlopers, pioniers en mensen die verandering durven en willen brengen.

Rotterdam. Dynamische wereldstad

Rotterdam is een dynamische wereldstad, internationaal geroemd als ‘gateway to Europe’. Onze haven is de spil van Europa’s grootste maritieme cluster, maar ook binnen andere sterke economische sectoren als Clean Tech, Life Sciences & Health, Energy, Agro-food, Transport & Logistics en Finance opereren wij op wereldniveau. Dankzij onze vele internationaal erkende kennisinstituten, een bloeiende internationale zakelijke gemeenschap, hoogwaardige cultuur en architectuur, een rijk vrijetijdsaanbod, en een grote diversiteit aan bewoners biedt Rotterdam alles in een. Met onze strategische ligging in Europa staan wij letterlijk in verbinding met de rest van de wereld. In onze compacte binnenstad liggen veel zakelijke- en congreslocaties, hotels en andere voorzieningen op loopafstand van elkaar. Verbindingen ontstaan in Rotterdam - juist misschien wel door deze letterlijke korte afstanden - organisch.

Vind een locatie

Rotterdam. Stad van vernieuwing en vooruitgang

Rotterdam is een stad van voorlopers, pioniers en mensen die verandering durven en willen brengen. Ondernemen, vernieuwen en experimenteren, het zit in ons DNA. Van oudsher al trok Rotterdam immigranten van heinde en verre. Zij kwamen hier naartoe om hun dromen waar te maken, om een toekomst op te bouwen. Deze pioniersdrift zorgde ervoor dat Rotterdam uitgroeide tot de wereldhavenstad van vandaag. Een stad die nog steeds wordt gekenmerkt door haar gewaagde vernieuwingsdrang: of het nu gaat om architectuur, de creatieve sector of de haven. Het maakt ook dat onze stad niet zelden trendsettend is. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van de Tweede Maasvlakte en de architectonische hoogstandjes op de Kop van Zuid. Of onze universiteiten, onderwijsinstellingen en kenniscentra die internationaal hoog in aanzien staan vanwege hun kwalitatief hoogstaand onderzoek en onderwijs.

Rotterdam. Unieke stad

Rotterdam is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en altijd in beweging. Hier wordt het experiment omarmd; bijna alles is mogelijk. Statements op het gebied van architectuur, stedenbouw en design worden gecombineerd met kleinschaligheid. Hier krijg je ongekende ruimte voor innovatie en ondernemerschap. De stad verwelkomt creatieve geesten die geloven in de toekomst van de stad en deel willen uitmaken van een maakcultuur. De Rotterdamse mentaliteit van ‘denken in oplossingen’ zorgt ervoor dat innovaties ook worden omgezet in productie, en zo inspirerende voorbeelden zijn voor de rest van de wereld. Een stad is nooit af en dus blijft Rotterdam zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Oude havengebieden worden hier succesvol getransformeerd tot innovatieve woon- en werkgebieden. Leegstand dient hier als katalysator voor stedelijke vernieuwing. De stad groeit en werkt creatief met de ruimte die er is: in de hoogte, de diepte of op het water. Uiteenlopende verdichtingsstrategieën worden ingezet om de binnenstad te verlevendigen op een groene en aantrekkelijke wijze.

Rotterdam. Urban stad

Dankzij onze strategische ligging staan wij letterlijk in verbinding met de rest van de wereld. En met meer dan 170 nationaliteiten die hier naast en met elkaar wonen hebben wij de wereld ook in huis. Een deel van ons is hier geboren, een deel van ons is hier gekomen om een toekomst op te bouwen. Die grote diversiteit aan dromen, wensen en bewoners, maakt dat Rotterdam rijk is aan vele subculturen. Dat zie je in onze kunst – cultuur, in ons uitgaansleven, in onze eetcultuur, in onze zakelijke gemeenschap en letterlijk op straat. Rotterdam heeft dankzij haar diversiteit een unieke urban vibe. Onze stad is stoer, levendig, divers en voortdurend in ontwikkeling. Daarmee zijn we een echte ‘must see’ stad. Een stad waar plek is voor iedereen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.

Foto bovenaan: Claire Droppert
Mijn favoriete venues (0)