Eerste internationale vestiging van Cambridge Innovation Center kwam naar Rotterdam

Rotterdam Partners bestaat dit jaar 10 jaar! Daarom blikken we tien weken lang terug op tien highlights die belangrijk waren voor de stad en waar wij een grote rol hebben gespeeld. In verhaal #2 staat de spotlight op de inspanningen die wij doen om internationale bedrijven aan te trekken. En hoe we deze bedrijven vervolgens welkom heten in de stad, want ook zij krijgen de zogeheten Rotterdam Experience. Natuurlijk zijn we blij met ieder bedrijf dat we naar Rotterdam halen, want dat levert de stad kennis, werkgelegenheid en investeringen op. Van de 434 bedrijven en 30.742 talenten die we aantrokken in de afgelopen tien jaar, springen er een aantal uit waar we extra trots op zijn, zoals Cambridge Innovation Center (CIC).

CIC koos vol overtuiging voor Rotterdam

CIC koos vol overtuiging voor Rotterdam als eerste internationale vestiging buiten de VS. Vanwege de potentie van het ecosysteem, de centrale ligging in Europa en de wens van de stad om het ondernemersklimaat te versterken. Op donderdag 13 oktober 2016 werd CIC Rotterdam officieel geopend in het Groot Handelsgebouw door Prins Constantijn, burgemeester Ahmed Aboutaleb, wethouder Maarten Struijvenberg en oprichter Tim Rowe. Sindsdien kozen 1.000 innovatieve bedrijven het bedrijvencentrum als hun thuisbasis. De 1.000e klant tekende deze maand het contract. Een mooie mijlpaal dus ook voor CIC, naast het 8-jarige bestaan.

In onderstaande video vertelt Joyce Kornet-Vreugdenhil, General Manager bij CIC Rotterdam, over de samenwerking met Rotterdam Partners en onze rol in de stad:

Inzet op waardegedreven acquisitie

Zoals gezegd brengen internationale bedrijven kennis, werkgelegenheid en economische investeringen naar Rotterdam en Nederland. Maar ruimte is schaars en daarmee beperkt beschikbaar voor nieuwe bedrijven. Keuzes maken is dus belangrijk; kwaliteit (waarde voor onze bestaande ecosystemen) staat daarbij tegenwoordig voorop. Afgelopen jaren hebben we onze acquisitie-inspanningen aangescherpt. We richten ons specifiek op bedrijven die actief zijn in de energietransitie, circulariteit en digitalisering binnen de sterke sectoren die Rotterdam rijk is. Deze bedrijven zijn van grote waarde om de Rotterdamse economie toekomstbestendiger en weerbaarder te maken.

Samenwerkingsverbanden

Het aantrekken van internationale bedrijven doen we niet alleen. Sinds 2017 bouwen de gemeente Rotterdam, Deal, de Drechtsteden, Provincie Zuid-Holland en het Havenbedrijf Rotterdam samen aan een krachtige positionering van de regio onder de noemer: ‘Rotterdam. Maritime Capital of Europe’. Daarnaast werken we veel samen met regionale en landelijke partners als InnovationQuarter, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, het Invest in Holland netwerk, NFIA en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

De vestiging van CIC en welkom aan nieuwe bedrijven in 10 beelden

Mijn favoriete venues (0)