Rotterdam Partners een van de initiatiefnemers van Rotterdam Architectuur Maand

Rotterdam Partners viert haar 10-jarig jubileum. Aan de hand van tien verhalen vertellen we wat onze organisatie sinds de oprichting in 2014 heeft bereikt. Belangrijke highlights voor de stad waar wij trots op zijn. Zo wordt juni sinds 2016 Rotterdam Architectuur Maand genoemd, met meer dan honderd activiteiten verspreid over ruim veertig locaties. Rotterdam Partners was, samen met Rotterdam Festivals en Architectuur Instituut Rotterdam (AIR), initiatiefnemer van dit veelzijdige evenement. De stad positioneren als innovatieve architectuurstad van de toekomst is het doel.

Architectuur als onderscheidend thema

Dit soort bijzondere activiteiten op het gebied van architectuur en cultuur passen precies bij de bezoekers waar wij ons op richten. Met onze internationale citymarketing willen we mensen bereiken die zich aangetrokken voelen tot het unieke karakter en aanbod van Rotterdam. Op het gebied van moderne architectuur zetten we Rotterdam neer als innovatieve stad van de toekomst. Openingen van grote iconen zoals Rotterdam Centraal, de Markthal en Depot Boijmans Van Beuningen trekken internationaal de aandacht, en evenementen tijdens de Rotterdam Architectuur Maand doen dat ook. Zo hebben we de Architectuur Maand dit jaar ingezet voor een marketingcampagne op de Duitse markt. Samen met Deutsche Bahn maakten we Duitse bezoekers warm voor de Rotterdamse architectuur en meer.

In onderstaande video vertelt Barbara Luns, directeur van AIR – Architectuur Instituut Rotterdam, over de samenwerking met en toegevoegde waarde van Rotterdam Partners voor de Rotterdam Architectuur Maand:

Iconische openingen op de agenda

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de Rotterdam Architectuur Maand in 2025 alweer in volle gang. Maar Rotterdam zou Rotterdam niet zijn als er niet ook nog een aantal iconische openingen op de agenda staan. En ook deze keer is MVRDV verantwoordelijk voor een aantal ontwerpen. Het nieuwe state-of-the-art Portlantis op Maasvlakte 2 is door hen ontworpen. De opening staat gepland in het voorjaar van 2025. En iets verder weg, maar over een aantal jaar zal De Sax de skyline van Rotterdam verrijken. Twee woontorens – van 100 en 180 meter hoog – die met elkaar verbonden worden door een ‘balk’ waarin zich ruime, zwevende appartementen bevinden.

Andere openingen die gepland staan, zijn de hoogste horecazaak van de Benelux: in het puntje van de Zalmhaventoren opent eind 2024 restaurant en cocktailbar Celest. Je dineert hier met uitzicht over de Rotterdamse skyline. Op Katendrecht openen in 2025 twee culturele instellingen in monumentale panden. Zo komt museum en ontmoetingsplek FENIX in een honderd jaar oude loods en wordt het Rijksmonument Pakhuis Santos het nieuwe thuis voor het Nederlands Fotomuseum.

Deze nieuwe iconen en de prachtige programmering rondom de Rotterdam Architectuur Maand bieden ons weer genoeg haakjes om Rotterdam te blijven positioneren als innovatieve architectuurstad van de toekomst.

 

De Rotterdam Architectuur Maand en nieuwe iconen voor de stad in 10 beelden

Mijn favoriete venues (0)