Equippo wil wereld veroveren vanuit Rotterdam

Interview:
Michael Rohmeder
Functie:
Oprichter en CEO Equippo

Wat als je een groot infrastructureel project doet aan de andere kant van de wereld en je hebt snel graafmachines nodig, een wals, of asfaltrecyclers. Hoe kom je daaraan? Simpel, je neemt contact op met Equippo, de online markplaats voor gebruikte bouwmachines. Sinds 2017 is Equippo actief vanuit Rotterdam.

Zwaar (bouw)materiaal

Equippo begon in 2014 als een idee van twee Zwitserse ondernemers, Michael Rohmeder en Philipp Knobel. Eén jaar later werd het bedrijf officieel opgericht, met de focus in eerste instantie vooral gericht op de Duitse en Nederlandse markt. De missie van Equippo was en is om de aanschaf van zwaar (bouw)materiaal over de hele wereld gemakkelijk te maken. Dit doet Equippo door geselecteerde fabrikanten, dealers, verhuurbedrijven en ander vertrouwde verkopers online bijeen te brengen met kopers van over de hele wereld.

Michael Rohmeder over wat Equippo bijzonder maakt: “Onze eindprijs calculator is echt cool. Die maakt het heel makkelijk om online te handelen en voor kopers om de eindprijs voor de gewenste materialen te berekenen, inclusief werkelijke kosten voor transport en logistiek. Daarnaast is onze geld terug garantie bijzonder. Wij verkopen alle materialen met een wereldwijde geld terug garantie, zodat de klant kosteloos kan retourneren, waar vandaan dan ook!”

Niet alleen maar zaken

Michael komt niet alleen graag in Rotterdam om te ondernemen. “Ik vind de moderne architectuur helemaal top! En het is een compacte stad waar je je makkelijk beweegt en waar het makkelijk en fijn is om met zowel ‘locals’ als internationals in contact te komen.” Gevraagd naar zijn favoriete plek antwoord Michael vol overtuiging “de Markthal!”

Bewuste keuze voor Rotterdam

Equippo koos er bewust voor om in Rotterdam uit te breiden. “We dachten aan Berlijn of Amsterdam. Maar toen we erachter kwamen dat je vanaf Schiphol nog sneller in Rotterdam kon zijn dan in Amsterdam en dat hier veel logistiek talent beschikbaar is, raakten we geïnteresseerd in Rotterdam. Al snel bleek dat hier ook topuniversiteiten zijn, veel internationale mensen en dat Rotterdam een sterk ondernemersklimaat heeft. Met de wereldhaven en alle pluspunten van een grote stad, maar dan zonder te druk verkeer, stress en overbevolking, en onze keuze was snel gemaakt.”

Ambities

Ook over de ambities van Equippo is Michael stellig. “In 5 tot 10 jaar willen we de wereld veroveren en ’s werelds grootste marktplaats voor materiaal zijn. De vestiging in Rotterdam gaat daar zeker aan bijdragen. Wij kregen en krijgen hier veel steun. Zo heeft Rotterdam Partners via hun Rotterdam Expat Centre goed geholpen in het naar Rotterdam halen van internationale collega’s. En later heeft Rotterdam Partners ons gekoppeld aan een netwerk van potentiële investeerders. Wat dat betreft is Rotterdam helemaal ‘Make It Happen’!”

Mijn favoriete venues (0)