“Wij zijn in Rotterdam uitstekend ondersteund. Alles klopte.”

Een congres over de stad van nu en van de toekomst. Over stedelijke inrichting, architectuur en het vinden van slimme oplossingen voor wereldwijde stedelijke uitdagingen. Waar kun je zo’n congres beter organiseren dan in Rotterdam? Architektenkammer Nordrhein-Westfalen (Duitsland) antwoordde “nergens” en bezocht Rotterdam met ca. 300 deelnemers voor hun congres ‘Stadt 4.0 Fata Morgana oder Lösung’ (Stad 4.0 Fata Morgana of Oplossing).

Hoe gaan steden wereldwijd om met snelle bevolkingsgroei, nu en in de toekomst? Hoe kunnen we steden haar duurzaam inrichten en leefbaar houden, zodat het voor iedereen prettig wonen en werken bijft? Deze en andere vragen waren het onderwerp op het congres ‘Stadt 4.0 Fata Morgana oder Lösung’ van de Architektenkammer NRW.

Het congres vond van 30 mei tot en met 1 juni 2018 plaats in het Scheepvaart en Transport College (STC) aan de Lloydstraat, met uitzicht over de Maas. Voor de openingsavond was gekozen voor Cruise Terminal Rotterdam en voor een speciaal diner werd ss Rotterdam bezocht.

Bekijk de video-impressie van het congres:

Stad met veel verschillende gezichten

Architektenkammer NRW koos heel bewust voor de Maasstad als gaststad voor haar congres. President van de Architektenkammer NWF Dipl.-Ing Ernst Uhing: “Rotterdam is een stad met veel verschillende gezichten. Dat is voor ons als architecten en stedelijke inrichters belangrijk. Rotterdam is ook erg compact, met veel mogelijkheden, spannende plekken die je makkelijk kunt bereiken en ontdekken met de fiets of te voet. En niet in de laatste plaats is Rotterdam een stad waar we ons netwerk kunnen uitbreiden met voorlopers die ons uitdagen en tonen hoe we stedelijke issues ook in Duitsland zouden kunnen aanpakken.”

Steun vanuit Rotterdam: “Alles klopte.”

Zowel de organisatie als de deelnemers voelden zich meteen thuis in Rotterdam. Over de steun vanuit de stad en door Rotterdam Partners Convention Bureau is de heer Ernst Uhing duidelijk: “Wij hebben de service van Rotterdam Partners zeer positief ervaren. In de organisatie, maar ook in de omgang met elkaar, de voorbereidingen en de professionaliteit. Alles klopte!”

Congres overzicht:

  • 300 deelnemers
  • 2 congresdagen
  • 4 locaties (STC, Cruise Terminal Rotterdam, ss Rotterdam, James Cook)
  • Hotel congresdeelnemers: Mainport Hotel Rotterdam
  • Gevarieerd sociaal programma
Mijn favoriete venues (0)