Maatregelen coronavirus: Het contact en samenwerken met Rotterdam Partners is de komende tijd anders. Lees meer informatie

Over de campagne GA GEWOON ZELF

Rotterdam Partners lanceerde deze zomer een campagne om toeristen uit eigen land naar de stad te trekken. Daarmee steunen we Rotterdamse ondernemers in een tijd waarin die het extra goed kunnen gebruiken. In de campagne laten we niet zien hoe mooi Rotterdam is, maar roepen juist op om zelf naar Rotterdam te gaan en de stad te beleven: ga gewoon zelf! Geen woorden, maar daden.

We laten Rotterdamse hotspots zien in gebieden waar voldoende ruimte en toch ook genoeg te beleven is, maar plakken daar met grote letters ‘GA GEWOON ZELF’ overheen. Een knipoog met Rotterdamse nuchterheid: gewoon zelf gaan is de beste reistip die er is, toch?

De campagne is vanaf 15 juli tot en met september 2020 door het hele land te zien, zowel online als offline. Denk aan abri’s en A0-posters, social campagnes, bannering op veelbezochte websites, een digitale en print campagnekaart en een social filter waarmee iedereen, consumenten én ondernemers, zelf mee kan doen aan de campagne.

Campagnebeelden met stadsambassadeurs

GA GEWOON ZELF-toolkit voor ondernemers

Door bij de campagne aan te haken, creëer jij als ondernemer extra zichtbaarheid voor jouw restaurant, museum, theater, hotel, winkel of reisaanbieding. Hoe? Heel eenvoudig, dankzij de GA GEWOON ZELF-toolkit. Hierin vind je een selectie aan online beeldmateriaal en een aantal voorbeeldteksten om eenvoudig mee te doen via jouw eigen online en social kanalen:

  • campagnebeelden in geoptimaliseerd formaat voor socials en online,
  • een aantal algemene foto’s van de uitgelichte gebieden en
  • een aantal voorbeeldteksten ter inspiratie

Download de beelden, gebruik ze op je website en op je social kanalen en maak jouw onderneming of aanbod direct zichtbaar als GA GEWOON ZELF-zomeraanbod! Gebruik op je social kanalen de hashtags #gagewoonzelf #rotterdammakeithappen en #loverotterdam en tag ons met @rotterdam_info. Wie weet zie jij jezelf terug op onze kanalen!

Om het allemaal nog leuker en makkelijker te maken, hebben we tot slot een speciale Ga Gewoon Zelf Instagram filter ontwikkeld. Hiermee kan iedereen – bezoekers, inwoners én ondernemers in Rotterdam – zelf net zoals in de campagnebeelden hun Rotterdamse highlights ‘blokkeren’ met de letters GA GEWOON ZELF.

Instagram filter

Deze campagne heeft zijn eigen Instagram-filter! Selecteer de filter en het blok met de letters ‘Rotterdam. GA GEWOON ZELF’ ploft in 3D tevoorschijn. Plaats de letters waar je maar wilt: over je winkel, over een bord lekker eten of over je vriend of vriendin. Alles mag.

  • Bekijk de filter hier (alleen te gebruiken op mobiel)

Gebruik de hashtags #gagewoonzelf #loverotterdam en #rotterdammakeithappen, tag @rotterdam_info en wie weet zie jij jezelf terug op onze kanalen.

foto header: Vera Bos

Mijn favoriete venues (0)