Capital Tour XXL 2018 Rotterdam: 100+ fietsende start-ups ontmoeten investeerders

01-03-18

De Capital Tour XXL, een initiatief van Venture Café Rotterdam, is terug! Hét meeting event voor de innovatieve start-up community vindt voor de vierde keer plaats, dit keer op dinsdag 24 april. 100 innovatieve start-ups krijgen deze dag de kans om in gesprek te gaan met relevante investeerders. Doel van het event: ‘demistify the world of capital’. De Capital Tour XXL is onderdeel van de Rotterdam Capital Days die 24 tot en met 26 april plaatsvinden.

Het programma

  • Start op Rotterdam Centraal Station/Venture Café
    De dag begint en eindigt bij Venture Café, Rotterdam, initiatiefnemer van het grootste wekelijkse innovatie community event in de stad en Capital Tour XXL Rotterdam. Na een kick-off wordt het evenement feestelijk geopend op het iconische Stationsplein van Rotterdam.
  • Borrel en netwerkdiner @ Venture Café
    De dag eindigt met een groot netwerkevent waar informele investeerders, internationale VC’s, start-ups en innovatie partners de deal making voortzetten. Tijdens het avondprogramma ligt de focus op het voortzetten van het maken van nieuwe verbindingen en kunnen start-ups tevens kennis maken met angel investeerders, over het algemeen een minder goed bereikbare groep investeerders.
  • Fietstour van investeerder naar investeerder
    Tijdens Capital Tour XXL worden start-ups uit heel Nederland ingedeeld in tien tours, die elk drie investeerders bezoeken, die passen qua industrie én investeringsfase. Specifieke Rotterdamse thema’s zoals port innovation, voedsel innovatie, impact investing, informele investeerders netwerken en innovatie hubs in de stad en haven zijn onderdeel van de tour. Elk bezoek bestaat uit een open vraaggesprek, waar start-ups de investeerders alles mogen vragen rondom het ophalen van geld. Doel hiervan is om de toegang tot investeerders laagdrempeliger te maken. Investeerders die vorig jaar tijdens Capital Tour XXL hun deuren openden, waren onder andere RTL VenturesInnovation QuarterPeak CapitalWe Are BuildersSeedrs en Volta Ventures.

Aftermovie Capital XXL Tour 2017

Start-ups die eerdere edities meededen, waren met name enthousiast over het informele karakter van Capital Tour XXL. “Stiekem een van de meest waardevolle evenementen voor start-ups van het jaar. Het is persoonlijk, je krijgt begeleiding en is super relevant voor lokale ondernemers.” Aldus Victor van Doorn, founder van Sherlocked. Sommige start-ups waren al zo ver dat er zelfs vervolgafspraken zijn gemaakt. Daarbij kregen zij inzichten over het benaderen van investeerders, feedback op hun product en tips voor het brengen van hun pitch.

Bekijk hier de aftermovie

Mijn favoriete venues (0)