De Kroon opent deuren in oude elektrotechnische fabriek in Delfshaven

25-09-18

De creatieve ondernemers bekend van ‘De Keilewerf’ slaan de handen ineen met bouwende ontwikkelaar ERA Contour om nieuw leven in en rondom het voormalige gebouw van ‘Croonwolter & Dros’ te blazen. Het voormalige terrein van Croonwolter & Dros, waar de electrotechniek geschiedenis nog te proeven is, krijgt na 100 jaar een nieuwe invulling. Met werkruimtes van 10m2 tot 1000m2 is er ruimte voor grote en kleine ondernemers. Inmiddels zijn er in het bedrijfsverzamelgebouw al 40 zeer diverse bedrijven van start zijn gegaan.

Ruimte voor makers, denkers en doeners

De ondertitel van de Kroon (vanaf nu met een ‘K’) is ‘Ruimte voor makers, denkers en doeners’. Naast kantoorruimte is er namelijk plek voor evenementen, zijn er verschillende grote werkplaatsen voor creatieve bedrijven, ateliers en bevat de Kroon een grote horecagelegenheid. Daarbij hoort ook een groot buitenterrein met een ‘Cultural Camp Site’ en de kweekcontainers van ‘Rotterzwam’. De opening van de Kroon vindt plaats op 29 september 2018 vanaf 13:00 uur. Met tours, open ateliers, live muziek, eten & drinken. Met ‘s avonds een spetterend feest: ‘Festival de BeKROONing start de Kroon een nieuw hoofdstuk voor het Schiehaven-Noord gebied in Delfshaven.

Flexwerkplekken in de Kroon

Naast grotere en kleinere afgesloten ruimtes biedt de Kroon ook flexwerkplekken aan. Op de 2e verdieping is er een lichte ruimte ingericht als gezamenlijke werkplek. Hier werken freelancers naast andere creatieven en ondernemers aan een eigen bureau, dat van hen is zolang ze de werkplek huren. Meer informatie over het huren van een werkplek vind je op de website van de Kroon.

Mijn favoriete venues (0)