Europa’s grootste evenement voor duurzame steden kiest voor Rotterdam

23-05-19

URBAN FUTURE Global Conference 2021 in gloednieuw Rotterdam Ahoy Convention Centre

URBAN FUTURE Global Conference (UFGC), Europa’s grootste evenement voor duurzame steden, komt in 2021 naar Ahoy in Rotterdam. Dat maakte de congresorganisatie in het bijzijn van wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) op donderdag 23 mei bekend tijdens UFGC in Oslo. URBAN FUTURE Global Conference is dé plek om de meest gepassioneerde en inspirerende CityChangers van over de hele wereld te ontmoeten. Naar verwachting zal het congres zo’n 3.000 bezoekers uit binnen- en buitenland naar Rotterdam trekken.

Het congres is opgebouwd rond een viertal thema’s. Stedelijke mobiliteit, gebouwde omgeving & architectuur, leiderschap en als laatste duurzaam bedrijfsleven & innovatie. Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen) kijkt uit naar de komst van de URBAN FUTURE Global Conference: “We hebben als Rotterdam stevige ambities afgesproken als het gaat om een toekomstbestendige en duurzame economie. We moeten onze pijlen dan ook richten op innovatieve oplossingen op allerlei gebieden. Dezelfde thema’s die in dit congres een rol spelen, komen in onze stad volop aan bod.  Grote mondiale ontwikkelingen koppelen we aan lokale vraagstukken en oplossingen. Tot slot kunnen we laten zien dat onze stad een vooraanstaande speler is op deze gebieden wat helpt in het aantrekken van bedrijven en investeerders.”

CityChangers die hun stad duurzamer willen maken

Volgens wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) past het congres goed bij Rotterdam. “De omvang van die uitdagingen en de snelheid waarmee we in Rotterdam de energietransitie en duurzaamheid willen aanpakken, vraagt om innovatieve denkkracht. Met de komst van UFGC naar Rotterdam in 2021 creëren we een fraai podium om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.” Gerald Babel-Sutter, de oprichter van UFGC, vindt Rotterdam een logische keuze: “We zijn het grootste evenement voor duurzame steden. De CityChangers die op ons congres afkomen zijn stuk voor stuk stadsmakers die actief, gepassioneerd en effectief bezig zijn met het duurzamer maken van hun stad. Precies dus de mensen die ook in Rotterdam bezig zijn met innovatieve ideeën die de wereld moeten helpen verbeteren.”

Het vernieuwde Rotterdam Ahoy Convention Centre als locatie

Dat het congres naar Rotterdam komt, is te danken aan een nauwe samenwerking tussen experts van Rotterdam Partners Convention Bureau, het netwerk van kennisinstellingen in de stad en de gemeente Rotterdam. Kathmann: “UFGC zal in 2021 plaatsvinden in het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre. In 2020 zal de omvangrijke uitbreiding van Ahoy afgerond zijn; het is een fraaie start van het jubileumjaar van Ahoy, dat in 2021 al 50 jaar de plek is waar Rotterdammers en gasten van de stad terecht kunnen.”

De nieuwbouw van het internationale congrescentrum maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Hart van Zuid’, waarin het Smart City EU-programma RUGGEDISED een belangrijke rol speelt. RUGGEDISED is een samenwerkingsverband van zes Europese steden waarvan Rotterdam de coördinerende stad is. RUGGEDISED test en implementeert slimme oplossingen op het gebied van energie, transport en digitale technologie in grootschalige stedelijke proeftuinen om de weg te plaveien naar een slimmer en duurzamer Europa.

Over URBAN FUTURE Global Conference

De URBAN FUTURE Global Conference is sinds 2014 uitgegroeid tot Europa’s grootste evenement voor duurzame steden. Op het evenement komen ruim 3000 stadmakers vanuit de hele wereld samen. Stadsmakers op alle niveaus. Zo waren er afgelopen jaar meer dan 100 burgemeesters aanwezig, maar minstens zo belangrijk: het lukte de organisatie om samen met de lokale partners duidelijke verbindingen te leggen met de inwoners van de stad en de vraagstukken die daar spelen.

Mijn favoriete venues (0)