HousingAnywhere haalt € 6 miljoen euro op voor verdere innovatie in studentenhuisvesting

09-05-18

HousingAnywhere, het wereldwijde huisvesting platform voor internationale studenten, heeft 6 miljoen euro opgehaald in een Series B- financieringsronde. De investeringsronde wordt geleid door het Zweedse Vostok New Ventures. Eerdere investeerders Real Web en henQ doen ook mee aan deze investeringsronde. Het geld zal worden gebruikt voor productinnovatie, marktuitbreiding en om verder invulling te geven aan de visie van HousingAnywhere: het blijven van een wereldwijd toonaangevend studentenhuisvesting platform voor tijdelijke huur.

HousingAnywhere is in 2009 ontstaan als een studentenproject toen oprichter Niels van Deuren zijn studentenkamer in Rotterdam probeerde te verhuren tijdens zijn uitwisseling in Singapore. Inmiddels is HousingAnywhere in meer dan 500 steden wereldwijd aanwezig en met meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar het grootste studenten huisvesting platform ter wereld. In het afgelopen jaar heeft het in Rotterdam gevestigde platform vijf miljoen euro gebruikt van vroege durfinvesteerders Real Web en henQ om de aanwezigheid in Europa en de VS verder uit te breiden. Om deze groei verder te versnellen, zal HousingAnywhere de opbrengst van de financiering gebruiken voor productontwikkeling, met name door het proces van huur incassering te vereenvoudigen met een peer-to-peer betalingsdienst.

Verdere ontwikkeling van het platform

Volgens Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere, bewijst deze succesvolle financieringsronde het veelbelovende groeipad van HousingAnywhere: “Deze investering is geweldig nieuws voor ons. HousingAnywhere wil het grootste huisvesting platform blijven voor internationale studenten. We gaan de nieuwe investering gebruiken om op te schalen en grote stappen te zetten in de verdere ontwikkeling van ons boekingsplatform. Nu we ervoor hebben gezorgd dat huurders en verhuurders gemakkelijk met elkaar in contact kunnen komen en een online huurovereenkomst veilig kunnen afsluiten, gaan we het incasseren en betalen van huur vereenvoudigen door een peer-to-peer platform service aan te bieden voor het einde van het jaar. Deze betalingstechnologie beschikt over veel potentieel en zal uiteindelijk breder in de vastgoedmarkt kunnen worden ingezet.”

Diverser aanbod

Hoewel HousingAnywhere zich primair blijft richten op het toegankelijker maken van de huurmarkt voor internationale studenten, blijkt het bredere potentieel al uit de organische groei van het platform. “Het aanbod aan kamers en appartementen wordt steeds diverser en we zien steeds meer andere gebruikers die op zoek zijn naar een tijdelijke woonruimte in het buitenland, zoals expats en digital nomads”, zegt Van Deuren. De focus op uitbreiding van het platform ligt momenteel op West-Europa. Maar buiten Europa zijn er ook interessante landen voor het platform – volgens Van Deuren “een kans die we binnenkort ook zullen grijpen.”

De nieuwste investeerder, Vostok New Ventures, heeft een geschiedenis in het steunen van marktplaats unicorns zoals Avito, BlaBlaCar en Gett. “In HousingAnywhere.com zien we een team dat zichzelf heeft bewezen, met een enorme drive om verder op te schalen en dé dominante speler te worden in de online vastgoedmarkt”, zegt Per Brilioth, Managing Director van Vostok New Ventures.

Mijn favoriete venues (0)