Internationaal street art festival POW! WOW! naar Rotterdam

25-07-18

Het internationale street art festival POW! WOW! festival komt op zaterdag 15 en zondag 16 september naar Rotterdam. Dat weekend veranderen de grijze muren van het Merwe-Vierhavens gebied in kleurrijke kunst. Tijdens het gratis festivals zien bezoekers de kunstenaars internationale street artists aan het werk. Naast deze live performances is er live muziek, wordt een serie busjes beschilderd en genieten bezoekers van een speciale tentoonstelling in het HAKA gebouw.

Populair festival

Het begon ooit aan de randen van Hawaï, waar het grauwe buitenwijken transformeerde tot een geliefde open air gallery. Na een aantal succesvolle edities op het eiland, breidde POW! WOW! zich uit naar locaties als Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan. Mede dankzij die uitbreiding is POW! WOW! uitgegroeid tot een fenomeen waar vrijwel alle street artists deel van uit willen maken.

Wereldberoemde street art kunstenaars

Vanuit de Keilewerf vertrekt het hele weekend een gratis begeleide fietstour, waarvoor fietsen beschikbaar worden gesteld. Op de tweewieler gaan we het gebied om wereldberoemde kunstenaars als Snikarts, Zepha, Bier & Brood, Ready2Rumble en Mr. June en het werk te zien, die het gebied transformeren met hun muurschilderingen. De komende weken zullen nog vele deelnemende kunstenaars én de muzikale programmering bekendgemaakt worden.

Street Art Awards Benelux 2018

De festiviteiten rond POW! WOW! Rotterdam worden afgesloten door de Street Art Awards Benelux 2018. Dit jaar zal de awards show die voorheen bekend stond als de Dutch Street Art Awards voor het eerst opschalen tot buiten de landsgrenzen, resulterend in de Street Art Awards Benelux. Op zondagavond 16 september, zullen de beste street artists, street art events en street art fotografen hun opwachting maken in Theater Rotterdam, om uit te vinden wie van hen de glorieuze winnaars gaan worden.

Een impressie van het POW! WOW! Festival

Meer informatie over POW! WOW! festival? Bekijk de website.

Mijn favoriete venues (0)