Internationale projectlading experts verzamelen zich in Rotterdam

27-06-18

Op 12 & 13 september vindt in de Onderzeebootloods in Rotterdam de eerste projectlading beurs en conferentie plaats, de Project Cargo Summit. Deze nieuwe, ambitieuze beurs en conferentie is gericht op de Noord-Europese projectlading-professional. Het event verwelkomt experts uit heel Europa. Samen delen zij de nieuwste inzichten en laatste ontwikkelingen in de internationale markt van projectlading. Met het indrukwekkende programma gooit de organisatie, het in Rotterdam gevestigde Nieuwsblad Transport, hoge ogen. Gesteund door de ‘Port of Rotterdam’ willen zij uitgroeien tot het projectlading ontmoetingsplatform van Europa.

“Projectlading is een van de belangrijkste goederenstromen voor de Noord-Europese havens. Antwerpen, de havens van Zeeland/Gent en natuurlijk Rotterdam zien hier grote kansen. Met dit event verenigen en presenteren wij de projectlading gemeenschap aan een internationaal publiek”, aldus Mels Dees, hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport.

Nederland is een transportland. Containers en miljoenen tonnen aan grondstoffen zoals ertsen, olie en kolen worden door de havens gevoerd. Meer en meer verschuift de focus echter van tonnage naar toegevoegde waarde. Hoeveel BV Nederland overhoudt aan het vervoeren van bepaalde goederen is daarom interessant. In dat kader is de goederenstroom ‘projectlading’ erg belangrijk. Deze goederen passen niet in containers maar worden los vervoerd in een scheepsruim of op een extra grote trailer. Met de energietransitie is de groei hiervan voor de komende jaren verzekerd, zo behoren windmolen onderdelen allen tot projectlading.

Bekijk de video van het Project Cargo Summit 2018

De Project Cargo Summit bestaat uit een tweedaagse conferentie en beurs met toonaangevende spelers binnen de projectladingmarkt. Bezoekers kunnen daarnaast deelnemen aan uitdagende workshops, een haventour, site visits en een netwerkdiner in de Sociëteit aan de Maas. De conferentie wordt afgetrapt door Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf Rotterdam.

De organisatie verwacht circa duizend gasten. Meer informatie is te vinden op Project Cargo Summit.

Mijn favoriete venues (0)