Rotterdam Ahoy uitgebreid met internationaal congrescentrum en muziek-/theaterzaal

01-12-20

Het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en de muziek- en theaterzaal RTM Stage zijn opgeleverd. Met deze uitbreiding beschikt Rotterdam Ahoy over 35 extra zalen voor (internationale) congressen en bijeenkomsten. Bijzonder aan RTM Stage is dat het dient als muziekzaal voor concerten en als theater/auditorium. De oplevering van het pand is een belangrijke stap voor Hart van Zuid.

Gemeente Rotterdam en het consortium Ballast Nedam en Heijmans werken samen in het gebiedsontwikkelingsproject Hart van Zuid aan een volwaardig stadscentrum voor Rotterdam Zuid. Ramon Janssen, directeur bouw bij Hart van Zuid: “Met de ingebruikname van het RACC en RTM stage wordt opnieuw een mijlpaal bereikt in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. We zijn blij dat deze belangrijke functies worden toegevoegd aan het gebied.’’

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen): “De prachtige nieuwbouw van Ahoy maakt Hart van Zuid nog meer een stadscentrum. In coronatijd kijken mensen er reikhalzend naar uit om samen te winkelen, te sporten, naar een concert te gaan en uit te gaan eten. Dit kan straks allemaal in Hart van Zuid. De uitbreiding van Ahoy helpt de stad te groeien als zakelijke reisbestemming voor congressen en events. Zodra de vraag weer aantrekt is Rotterdam er klaar voor.’’

Uitbreiding Rotterdam Ahoy

De nieuwbouw, door Kraaijvanger Architects ontworpen, vormt de nieuwe entree van Rotterdam Ahoy. Het RACC beschikt over 35 zalen, variërend voor 50 tot 1.000 personen. RTM Stage is de grootste zaal van het gebouw. Deze ruimte kan gebruikt worden als muziekhal voor 7.800 bezoekers (een zogenoemde midsize arena) en als theater/auditorium. Met een capaciteit van 2.750 plaatsen (en in XL-variant 4.000 plaatsen) is RTM Stage de grootste theaterzaal van Nederland.

Een andere bijzondere ruimte in het gebouw is de expofoyer ‘De Rotterdam’ op de 3e etage. Vanuit deze ruimte kijk je uit over de skyline van de binnenstad van Rotterdam. Bar Restaurant Seventy One, vernoemd naar het openingsjaar van Ahoy, verwelkomt straks bezoekers aan het Ahoyplein. De nieuwbouw staat in directe verbinding met de rest van de evenementenaccommodatie waardoor op verschillende manieren combinaties met andere ruimtes in het gebouw gemaakt kunnen worden.

De opening van het gebouw zal later in 2021 gevierd worden, in hetzelfde jaar dat Ahoy 50 jaar bestaat. Jolanda Jansen, Algemeen directeur Rotterdam Ahoy zegt: “Het is een compleet ander jaar dan we vooraf hadden beoogd, maar dat geldt voor iedereen. Desalniettemin zijn we ongelofelijk trots op het werkelijk prachtige nieuwe gebouw dat onze bezoekers vanaf nu welkom heet. Na jaren van voorbereidingen en bouwen, staat het er nu en dat is geweldig. We kijken uit naar het ontvangen van alle bezoekers aan congressen, events en concerten; dat is waarvoor dit gebouw er staat.”

Lees het volledige persbericht van Rotterdam Ahoy hier.

Mijn favoriete venues (0)