Rotterdam participeert in nieuwe regionale samenwerking 'Grenzeloos Datalandschap'

10-06-21

Het Grenzeloos Datalandschap, een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, de gemeente Den Haag en de provincie Zuid-Holland, is gestart. In dit samenwerkingsverband delen zij kennis en vaardigheden op het gebied van data en technologie met elkaar. Het doel? Zuid-Holland als een veerkrachtige, slimme en leefbare regio die optimaal gebruik maakt van data en technologie. We nodigen gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen in de regio uit om mee te denken en doen.

Maatschappelijke en grensoverstijgende vraagstukken oplossen

Het samenwerkingsverband richt zich op de volgende onderwerpen: (1) betrokkenheid van burgers en bedrijven, (2) verduurzaming en circulariteit en (3) digitalisering en data. Door een netwerk op te bouwen van gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen in de regio, is het mogelijk voor deelnemende partijen om eenvoudiger en slimmer data uit te wisselen. Zo lossen we samen maatschappelijke en grensoverstijgende vraagstukken op.

Start regionale samenwerking Grenzeloos Datalandschap

Tijdens de kick-off op 1 juni, in de vorm van een online webinar, ging de samenwerking officieel van start. Roos Vermeij, wethouder Economie en Kleine Kernen, was namens Rotterdam aanwezig. Zij nam deel aan een panelgesprek met bestuurders van Den Haag en Provincie Zuid-Holland. In het gesprek deelden de bestuurders hun kijk op de samenwerking en de kansen die het biedt.

Neem deel of blijf op de hoogte

Grenzeloos Datalandschap gaat de komende tijd aan de slag met het uitwerken van concrete toepassingen binnen onze regio. Is er vanuit jouw organisatie interesse om deel te nemen aan de samenwerking? Of wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Stuur dan een bericht naar grenzeloosdatalandschap@pzh.nl.

Mijn favoriete venues (0)