Samen duurzaam (ge)dragen in Rotterdam

14-11-19

Met uitspraken als ‘niet lullen, maar poetsen’ wordt de Rotterdammer vaak getypeerd. Dat wordt vrijdag 15 november des te duidelijker tijdens de CleanUp Walk. In en rond de Keilehaven worden straten en oevers vrijgemaakt van plastic afval. We gaan samen letterlijk poetsen dus! Dit gebeurt voorafgaand aan de heruitgave van de duurzame Rotterdam edition van The New Shopping Bag van SUSAN BIJL.

Gedraag jij je graag duurzaam? Dan siert The New Shopping Bag van SUSAN BIJL natuurlijk al lang jouw arm. Voor ras-Rotterdammers die hun duurzame aard én Rotterdammersschap graag letterlijk uitdragen is de heruitgave van The New Shopping Bag in ‘Wena & Rotte’ – het Rotterdamse groen-wit-groen – onmisbaar. In het voorjaar van 2019 werd de tas, gemaakt van 100% gerecycled ripstop nylon, gepresenteerd. Hij verkocht binnen no time uit en is vanaf vrijdag 15 november opnieuw verkrijgbaar. De tas werd ontwikkeld in samenwerking met Rotterdam Tourist Information, een onderdeel van Rotterdam Partners, de citymarketingorganisatie van de stad.

Clean Up Walk

Al 19 jaar werkt SUSAN BIJL aan de verduurzaming van het productieproces van de tas die in 2000 werd bedacht als duurzaam alternatief voor de plastic tasjes. Met deze heruitgave van SUSAN BIJL ♥ Rotterdam zet het Rotterdamse merk een belangrijke stap in de vergroening van de iconische tas, met de eerste collectie die voor 100% van gerecycled materiaal is gemaakt. Om de boodschap van duurzaamheid kracht bij te zetten organiseert SUSAN BIJL samen met Recycled Island Foundation de CleanUp Walk bij de Keilehaven, van 15.00 tot 17.00 uur. Het verzamelde plastic wordt door Recycled Island Foundation hergebruikt voor de bouw van nieuwe plasticvangers, drijvende parken en meubilair.

Duurzaam ondernemen in Rotterdam

SUSAN BIJL is natuurlijk niet het enige duurzame Rotterdamse merk dat strijdt voor een schonere wereld en plasticvrije oceanen. Hieronder nog vier écht Rotterdamse modische merken die hun steentje bijdragen aan een schonere wereld.

Rotterdam Tourist InformationSUSAN BIJL en Recycled Island Foundation nodigen iedereen uit aan de CleanUp Walk deel te nemen. Aansluitend, om 17.00 uur, vindt de lancering van de tas met borrel plaats. ‘Wena & Rotte’ van SUSAN BIJL ♥ ROTTERDAM is vanaf 15 november exclusief te koop bij Rotterdam Tourist Information en de flagship store van SUSAN BIJL.

Mijn favoriete venues (0)