Topchef François Geurds wint Marketing Award Rotterdam 2016

10-01-17

Patron cuisinier François Geurds is de winnaar van de Marketing Award Rotterdam 2016. Geurds won de prijs vanwege zijn grote bijdrage aan het op de kaart zetten van Rotterdam als ‘food walhalla’ in binnen en buitenland. De Marketing Award Rotterdam wordt jaarlijks toegekend aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het imago van de stad. De Marketing Award Rotterdam Aanstormend Talent 2016 werd gewonnen door ontwerpbureau Better Future Factory. Beide awards werden dinsdagavond door burgemeester Ahmed Aboutaleb uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsborrel Rotterdam in de Laurenskerk.

François Geurds is eigenaar en chef-kok van FG Restaurant, FG Food Labs en FG Bistro, samen goed voor 3 Michelinsterren. Daarnaast opende hij in Rotterdam het eerste culinaire laboratorium van Nederland. Hij wordt gezien als aanvoerder van een nieuwe stroming experimenterende, stoere, rauwe chef-koks in de Maasstad. Geurds staat volgens de jury symbool voor de gastronomische groei van Rotterdam in de laatste jaren. “Met zijn inmiddels 3 sterren voor 2 van zijn restaurants, zijn uitgesproken profilering als Rotterdamse chef-kok, en zijn imago dat inmiddels ver buiten onze stads- en landsgrenzen bekend is, geeft hij een nieuwe scene in Rotterdam en daarmee ook de stad zelf een nieuw gezicht,” stelt de jury.

Volgens de jury is Geurds bovendien de belichaming van het DNA van de stad: altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten, druk aan het experimenteren en de vertaalslag makend naar daadwerkelijk doen. De Marketing Award Rotterdam werd voor de zestiende keer uitgereikt.

Aanstormend Talent

De Marketing Award Rotterdam Aanstormend Talent is bedoeld voor iemand die aan het begin van zijn of haar carrière staat en een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan het imago van Rotterdam. En waarvan de jury verwacht dat hi of zij dat ook in de toekomst zal blijven doen. Deze aanmoedigingsprijs werd voor de tweede keer uitgereikt. De vier oprichters van Better Future Factory, Jonas Martens, Laura Klauss, Casper van der Meer en Bart Bleijerveld, worden door de jury geroemd voor de manier waarop zij bijdragen aan het versterken van het imago van Rotterdam als stad van de nieuwe economie, innovatie en talent. Better Future Factory is een multidisciplinair ontwerpbureau dat creatieve, realistische en duurzame oplossingen ontwikkelt voor urgente vraagstukken die in de samenleving spelen, bijvoorbeeld op het gebied van herverwerking van afval- en kunststoffen. “Overal waar zij zijn, werken en spreken refereren zij aan hun Rotterdamse achtergrond. Zij zijn daarmee ware ambassadeurs van de stad, die het DNA en de werkethos van Rotterdam in woord en daad uitdragen,” aldus het juryrapport.

De Nieuwjaarsborrel Rotterdam vond plaats op dinsdag 10 januari in de Laurenskerk en werd georganiseerd door Rotterdam Partners in samenwerking met de gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals en Rotterdam Topsport.

Mijn favoriete venues (0)