Urban Future, Europa’s grootste evenement voor duurzame steden kiest Rotterdam voor 2024

21-06-23

Urban Future, Europa’s grootste evenement voor duurzame steden, komt 5-7 juni 2024 naar Ahoy in Rotterdam. Dat maakte wethouder Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) en de congresorganisatie op woensdag 21 juni bekend tijdens Urban Future 2023 in Stuttgart.

Grote mondiale ontwikkelingen koppelen aan lokale vraagstukken en oplossingen

Het congres is opgebouwd rond een viertal thema’s: stedelijke mobiliteit, gebouwde omgeving & architectuur, leiderschap en als laatste duurzaam bedrijfsleven & innovatie. Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) kijkt uit naar de komst van Urban Future: “We hebben als Rotterdam stevige ambities afgesproken als het gaat om een toekomstbestendige en duurzame stad. De omvang van de uitdagingen en de snelheid waarmee we in Rotterdam de energietransitie en duurzaamheid willen aanpakken, vraagt om innovatieve denkkracht. Het congres is de ideale manier om grote mondiale ontwikkelingen te koppelen aan lokale vraagstukken en oplossingen. Samen met lokale partners gaat het congres actief op zoek naar manieren om in contact te komen met de inwoners van de stad en de specifieke vraagstukken die hen bezighouden. Tot slot kunnen we laten zien dat onze stad een vooraanstaande speler is op bovengenoemde thema’s.

Foto bovenaan: Wethouder Zeegers ontvangt de Urban Future boom uit handen van burgemeester Nopper van Stuttgart

Fraai podium om van elkaar te leren

Volgens wethouder Zeegers past het congres goed bij Rotterdam. “De interesse in Rotterdam is een compliment en een kans. Door de conferentie in Rotterdam te organiseren komt er een groot netwerk bijeen in de stad die actief zijn op allerlei velden rondom duurzaamheid en toekomstige stedelijke ontwikkeling. Omgekeerd zal Rotterdam het regionale netwerk van onder andere MKB’ers, stadmakers en ontwerpers ook enthousiasmeren om deel te nemen aan  het event. Met de komst van Urban Future naar Rotterdam in 2024 creëren we een fraai podium om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.”

Gerald Babel-Sutter, de oprichter van Urban Future, vindt Rotterdam eveneens een logische keuze: “We zijn het grootste evenement voor duurzame steden. De stadmakers die op ons congres afkomen zijn stuk voor stuk grote denkers, doeners en beslissers die actief, gepassioneerd en effectief bezig zijn met het duurzamer maken van hun stad. Precies dus de mensen die ook in Rotterdam bezig zijn met innovatieve ideeën die de wereld moeten helpen verbeteren.”

Over Urban Future Global Conference 2024

De Urban Future Global Conference is sinds 2014 uitgegroeid tot Europa’s grootste evenement voor duurzame steden. Op het evenement komen ruim tweeduizend stadmakers vanuit de hele wereld samen. Stadsmakers op alle niveaus. Zo waren er in Stuttgart meer dan 100 burgemeesters aanwezig, maar minstens net zo belangrijk: het lukte de organisatie om samen met de lokale partners duidelijke verbindingen te leggen met de inwoners van de stad en de vraagstukken die daar spelen. Het event zou oorspronkelijk al in 2021 plaatsvinden in Rotterdam, als één van de eerste grote events in het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre. Vanwege Corona is destijds gekozen voor uitstel.

Mijn favoriete venues (0)