Voormalig voorzitter Raad van Toezicht Cees de Bruin overleden

26-06-20

Cees de Bruin, voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht van Rotterdam Partners, is deze week op 74-jarige leeftijd overleden. De Bruin, oprichter van investeringsmaatschappij Indofin, was een Rotterdammer in hart en nieren, maatschappelijk zeer betrokken bij de stad. Hij trad bij de oprichting van Rotterdam Partners in 2014 aan als voorzitter van de Raad van Toezicht en nam eind 2017 afscheid in die rol. Als voorzitter was hij van grote waarde voor de organisatie.

Jacob van der Goot, huidig voorzitter van de Raad van Toezicht: “Cees de Bruin stond aan de basis van Rotterdam Partners. Hij had de visie om een aantal organisaties voor de promotie van de stad te combineren in één zelfbewust Rotterdam Partners. Door vervolgens zelf voorzitter te worden van de Raad van Toezicht, zorgde hij voor een stevige start van Rotterdam Partners. Met zijn statuur en verdiensten – die reikten tot ver buiten de stadsgrenzen – was hij voor ons van onschatbare waarde. Hiervoor zullen wij hem altijd erkentelijk zijn. Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.”

Cees de Bruin zette zich op meerdere fronten in voor Rotterdam. Zo was hij als groot kunstliefhebber ook verbonden aan de Internationale Beelden Collectie Rotterdam en was hij samen met zijn vrouw Inge een grote steun voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Concert- en congresgebouw De Doelen. Hij was oud-voorzitter en erelid van het CHIO Rotterdam. Tot december vorig jaar was hij eveneens president-commissaris van Stadion Feyenoord.

In 2016 ontving hij de mr. K.P. van der Mandele Penning vanwege zijn verdiensten voor de stad.

Mijn favoriete venues (0)