Landelijke campagne ‘Rotterdam GA GEWOON ZELF’

Als gevolg van de intelligente lockdown in het voorjaar van 2020, kwam de vrijetijdssector in Rotterdam maandenlang nagenoeg stil te liggen. Om hier een impuls aan te geven, lanceerde Rotterdam Partners een campagne gericht op het aantrekken van bezoekers uit Nederland, zodra dat weer mogelijk was: ‘Rotterdam GA GEWOON ZELF’.

Rotterdam Partners focust zich normaal gesproken op de internationale marketing en promotie van de stad. Gezien de urgentie bij ondernemers en de internationale beperkingen op het gebied van reizen, koos Rotterdam Partners bewust voor een regionale en nationale benadering. In samenwerking met Dept Agency ontwikkelde Rotterdam Partners de landelijke campagne ‘Rotterdam GA GEWOON ZELF’.

Digital first
Het zwaartepunt van de campagne lag op online bereik, met de nadruk op social media voor een zo groot mogelijk organisch bereik. Dit werd versterkt door outdoor uitingen. De focus op online maakte het mogelijk om de campagne gaandeweg bij te sturen en/of stop te zetten. Deze flexibiliteit bleek helaas geen overbodige luxe. Na de livegang in juli, werd de campagne in augustus 2020 vier weken lang gepauzeerd wegens oplopende corona-besmettingen. Op 4 september werd de campagne herstart, waarna hij eind september, drie weken eerder dan gepland, definitief werd stopgezet.

Resultaten
Vanwege COVID-19, resulteerde de campagne in een minder grote bezoekerstoename dan gehoopt. Desondanks heeft ‘Rotterdam. GA GEWOON ZELF’ bijgedragen aan de zichtbaarheid en merkpositionering van Rotterdam en het aanwakkeren van de reiswens bij potentiële bezoekers zodra dat weer kan. De online campagne genereerde bijna 28 miljoen impressies en drie keer meer kliks dan verwacht. Ook leverde de campagne veel free publicity op: ruim 33 miljoen online weergaven via landelijke en lokale media. De inzet op organisch bereik resulteerde in onder andere 110 downloads van de toolkit, 1000 opnamen met de Instagram-filter en een Twitterbereik met de hashtag #gagewoonzelf van 1,2 miljoen.

Mijn favoriete venues (0)