Maatregelen coronavirus: Het contact en samenwerken met Rotterdam Partners is de komende tijd anders. Lees meer informatie

Onze doelgroepen en sectoren

Rotterdam Partners

Rotterdam oogst de laatste jaren ongelooflijk veel lof. De stad staat internationaal en nationaal te boek als edgy en vernieuwend, en ‘the place to be’. Rotterdam plukt de vruchten van dit positieve imago en groeit steeds verder uit tot een stad waar men wil zijn: om te wonen, voor een vakantie, voor een congres of om te ondernemen.

Rotterdam Partners zet zich dagelijks in om dit zo te houden en Rotterdam nog verder vooruit te helpen. Ons doel is om meer economische groei te creëren. Om meer zakelijke en toeristische bezoekers naar de stad te halen. En om Rotterdam te laten groeien als aantrekkelijke woonstad waar bewoners tevreden en trots zijn, en waar iedereen zich gastvrij ontvangen voelt.

Spotlight

Wij zetten Rotterdam in de spotlight als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven, als aantrekkelijke bestemming voor zakelijke en toeristische bezoekers en als aantrekkelijke woonstad. Daarbij richten wij ons vooral op de doelgroepen bedrijven en expats, bewoners, bezoekers en studenten. Wij proberen de stad op een inspirerende manier, via alle mogelijke kanalen bij hen voor het voetlicht te brengen. In al onze activiteiten laten we hen Rotterdam zien als een internationale, ondernemende en rauwe stad. Een stad die werelds, grensverleggend en no-nonsense is. Een aantal pijlers staan daarbij voor ons centraal: architectuur, innovatie, haven, cultuur, levendigheid, wonen, talent en sport. Voor ons zijn dat de bouwstenen die van Rotterdam, Rotterdam maken. Waarin de stad onderscheidend is, en waarin wij met de stad een uniek aanbod hebben of kunnen realiseren.

Onderscheidend

Ook binnen de profilering van Rotterdam als vestigingsplaats voor bedrijven richten we ons op die sectoren waarin Rotterdam internationaal sterk en onderscheidend is. Of waar we als stad en regio van vinden dat we de meeste potentie hebben om te groeien. Deze economische prioriteitssectoren zijn: Maritiem & Offshore, Life Sciences & Health, Agro-Food & Logistiek, Clean Tech en Innovatie. We verzamelen en tonen inspirerende voorbeelden van succesvolle bedrijven en laten zien dat er in Rotterdam ruimte is voor groei, innovatie en experimenten.

Mijn favoriete venues (0)