R’damse Nieuwe

R’damse Nieuwe is een community van betrokken jonge Rotterdammers. Ze geloven dat Rotterdam de stad van de toekomst is, die gedragen wordt door de groeiende groep jonge stadsgenoten, met nieuwe en bijzondere ideeën. Door deze groep een stem te geven, maken ze Rotterdam nog mooier. Dankzij hun unieke positie tussen de beslissings- en beleidsmakers uit de stad en betrokken Rotterdammers, zijn zij in staat om jonge kennis en kunde te koppelen aan vraagstukken uit Rotterdam. Dit o.a. op het gebied van cultuur, innovatie, stedelijke ontwikkeling, food, duurzaamheid en technologie.

R'damse Nieuwe is onderdeel van Rotterdam Partners. De connectors van R’damse Nieuwe verbinden jonge betrokken Rotterdammers aan vraagstukken in de stad die raken aan de ontwikkeling van de Rotterdamse economie. Zij agenderen thema’s die nog onvoldoende in beeld zijn, positioneren innovatieve Rotterdammers die aan de stad van de toekomst werken en praten zelf mee over de toekomst van de stad. 

Renee Marcelis nieuwe voorzitter R’damse Nieuwe

De afgelopen twee jaar stond R’damse Nieuwe onder leiding van Jonas Martens. Onder zijn leiding heeft R’damse Nieuwe stevig bijgedragen aan de IABxCultuur en andere expertsessies en werkgroepen. Daarnaast is er o.a. gezorgd voor een sterke verbinding tussen de diverse innovatiehubs in de stad middels de oprichting van het  Heads of Family netwerk. We danken Jonas hartelijk voor zijn inzet. Gelukkig blijft hij betrokken bij R’damse Nieuwe en Rotterdam Partners door het Heads of Family netwerk te blijven activeren en door te ontwikkelen.

Renee Marcelis volgt Jonas Martens op als voorzitter. Renee is programmaleider bij Bouwkeet, de sociale makerspace van Bospolder-Tussendijken. Zij zorgt in haar baan voor de ontwikkeling en empowerment van jonge mensen en ideeën en wil dat binnen R’damse Nieuwe nog verder ontwikkelen en uitbouwen. Meer weten over Renee. Neem gerust contact op: Renee@rdamsenieuwe.nl.

Ga naar www.rdamsenieuwe.nl voor meer informatie. Bekijk hier de contactgegevens van de connectors.