Cogoport opent Europees hoofdkantoor in Rotterdam

23-05-18

Het Indiase Cogoport opent zijn Europese hoofdkantoor in Rotterdam. Cogoport, een digitale logistieke dienstverlener voor zeevrachtverkeer, geldt als een van de snelst groeiende Indiase bedrijven van het moment.

Tech startup Cogoport is in 2016 opgericht door een voormalig kapitein uit de zeevaart en een IT-specialist. Het bedrijf zet digitale systemen en data in om het zeevrachtverkeer efficiënter te laten verlopen. Het snel groeiende bedrijf breidt nu uit met kantoren in havensteden Rotterdam en Shanghai. Voor Cogoport zijn zowel de haven, als de aanwezigheid van een sterke logistieke- en IT-sector doorslaggevend om Rotterdam te kiezen als basis voor het Europese hoofdkantoor. Een Rotterdamse delegatie onder leiding van wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie) bracht in november  2017 een bezoek aan India. Tijdens deze missie was veel aandacht voor de innovatieve sector en het gezonde investeringsklimaat in Rotterdam. Samen met de NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) en NDL (Nederland Distributieland) heeft Rotterdam Partners zich vervolgens ingezet om Cogoport naar Rotterdam te halen.

Wethouder Maarten Struijvenberg: “De innovatieve en logistieke sectoren zijn beiden heel belangrijk voor de werkgelegenheid in Rotterdam. De vestiging van Cogoport in de stad geeft een positieve impuls aan deze sectoren. Het draagt bovendien bij aan onze ambitie de slimste haven van de wereld te zijn en het juiste talent aan ons te binden.”

CEO Purnendu Shekhar: “Rotterdam heeft alles in zich om de handelsroute tussen India en Europa via Nederland digitaal te ontsluiten. Cogoport creëert transparantie en eerlijke prijsvorming in de traditionele gesloten boekingsprocessen. De logistieke keten zal hierdoor efficiënter verlopen hetgeen uiteindelijk goed is voor iedereen en ook voor het milieu.”

Cogoport vestigt zich in CIC Rotterdam, de startup hub voor innovatie bedrijven in Rotterdam. Het Europese hoofdkantoor in Rotterdam gaat zich richten op de marketing & sales en research & development.

Nederlandse missie

De economie van India groeit sterk en is daarmee een enorme potentiële markt voor het Nederlandse en Rotterdamse bedrijfsleven. Rotterdam Partners, het Havenbedrijf en de Erasmus Universiteit Rotterdam nemen deze week deel aan de Nederlandse missie naar India, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte. Tijdens het ‘Smart & Sustainable Port Forum’ in Mumbai ondertekende oprichter en CEO van Cogoport in het bijzijn van Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) het besluit dat de komst naar Rotterdam bevestigt.

Rotterdam is op 19 september gaststad van de jaarlijkse Netherlands India Business Meet(NIBM) als vervolg van de Nederlandse missie naar India. Deze bijeenkomst heeft als thema ‘Innovating Infrastructures’ en wordt geopend door burgemeester Aboutaleb.

Mijn favoriete venues (0)