Erik van Essen nieuwe directeur Rotterdam Partners

05-12-23

Erik van Essen treedt per 1 maart aan als de nieuwe algemeen directeur van Rotterdam Partners. Van Essen heeft jarenlange marketing en sales ervaring als directeur in zowel het bedrijfsleven als de publiek-private sector.

Erik van Essen (56) is momenteel werkzaam als Regio Directeur Noord-Holland bij Transdev/Connexxion. Daarvoor werkte hij onder andere bij P&O Ferries, Center Parcs, Landal GreenParks en Air Miles (Loyalty Management Netherlands).

Veelzijdige loopbaan

Jacob van der Goot, voorzitter van de Raad van Toezicht: ,,Wij zijn ontzettend blij met de komst van Erik. Hij is een geboren Rotterdammer, die een veelzijdige loopbaan heeft gehad in binnen- en buitenland. Met zijn jarenlange achtergrond in marketing en sales, deels opgedaan in de toerismesector brengt hij veel kennis mee. Zijn ruime ervaring in het bij elkaar brengen van verschillende partners in het bouwen aan een merk past bij het DNA van Rotterdam Partners. Daarbij is het heel duidelijk dat Erik een teamspeler is, een meewerkend voorman. Vol vertrouwen en enthousiasme begint Rotterdam Partners aan het volgende hoofdstuk.”

Trots

Erik van Essen: ,,Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team van Rotterdam Partners en alle partners in de stad aan de slag te gaan voor Rotterdam. Als geboren Rotterdammer draag ik de stad in mijn hart. Rotterdam heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een metropool met een rijk aanbod voor haar bewoners en bezoekers. En de stad heeft een aantrekkelijk ondernemers- en vestigingsklimaat voor nationale en internationale bedrijven. Ik ben ontzettend trots dat ik als directeur van Rotterdam Partners samen met het team verder mag bouwen aan een toekomstbestendige economie van de stad.”

Erik van Essen volgt Wilbert Lek op, die eind september aftrad als algemeen directeur.

Nieuw kantoor Rotterdam Partners

De komst van een nieuwe algemeen directeur valt samen met de verhuizing naar een nieuw kantoor. In april zal Rotterdam Partners haar intrek nemen in het Groothandelsgebouw, Weena 7-125. Dit bedrijfsverzamelgebouw en rijksmonument uit 1953, ontworpen door architecten H.A. Maaskant en Ir. W. van Tijen, geldt als symbool voor de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Tot de verhuizing in april blijft Rotterdam Partners werken vanuit het Schielandshuis.

Mijn favoriete venues (0)