Hoek van Holland bekroond met Gouden Quality Coast award

27-09-18

Op ‘Wereld Toerisme Dag’ werd Hoek van Holland bekroond voor verantwoord en duurzaam toerisme. Hoek van Holland ontving de Gouden QualityCoast Award. De vele wereldwijde genomineerden zijn beoordeeld met het Green Destinations programma voor Award & Certificering: een evaluatiesysteem met ruim 100 criteria en even zoveel indicatoren over beleid en prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Vertegenwoordigers van de winnende gemeenten ontvangen de Awards vandaag tijdens de afsluiting van Global Green Destinations Day 2018: een internationaal congres over het groener en duurzamer maken van toeristische bestemmingen.

In 2014 behaalde Hoek van Holland het brons, in 2016 het zilver en in 2020 hoopt de Rotterdamse badplaats het platinum binnen te halen door onder andere nog meer te verduurzamen.

Burgemeester Aboutaleb hijst zaterdag de vlag

A.s. zaterdag hijst burgemeester Aboutaleb om 16:40 uur, tijdens zijn bezoek aan Hoek van Holland, de bijbehorende vlag op de boulevard aan het einde van de Badweg (Zeeplein). Eerder die dag (13:45 uur) opent hij in het havendorp het nieuwe Huis van de Wijk in de Hoekstee aan de Mercatorweg.

Over Green Destinations Awards & Certificering

Stichting Green Destinations heeft een wereldwijd erkende standaard voor duurzame bestemmingen ontwikkeld. Op basis hiervan kunnen gemeenten, regio’s, landen en nationale parken erkenning aanvragen. Awards (zilver, brons, goud & platinum) zijn er voor bestemmingen die ‘goed op weg’ zijn; ‘Gecertificeerd’ houdt in dat aan alle verplichte criteria van de standaard wordt voldaan. Doel van het programma is om bestemmingen duurzamer en milieuvriendelijker te maken en om duurzame inspanningen van gemeenten en bedrijfsleven te belonen. De bestemmingen worden elke 2 jaar opnieuw beoordeeld op 6 duurzaamheidsthema’s en aan de hand van 100 criteria en even zoveel prestatie-indicatoren. Deze criteria en indicatoren komen overeen met de wereldwijde standaard voor duurzame bestemmingen van het VN orgaan ‘Global Sustainable Tourism Council’ (GSTC); Green Destinations is ook geaccrediteerd door deze organisatie om bestemmingen te certificeren.

Mijn favoriete venues (0)